Най-добрият гръцки тенисист Стефанос Циципас се класира за третия кръг

...
Най-добрият гръцки тенисист Стефанос Циципас се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Циципас обърна Тийм и се класира за третия кръг в Мадрид

Най-добрият гръцки тенисист Стефанос Циципас се класира за третия кръг на Мастърса на клей в Мадрид, откакто надигра трагично някогашният №3 в света Доминик Тийм.

Циципас се наложи с 3:6, 6:1 7:6(5) след 2 часа и 21 минути игра, като в последния трети сет трябваше да премине и през тайбрек против участващия с " уайлдкард " Тийм, който продължава да прави опити да се завърне в елита след травмата си в китката.

Ключът към триумфа на Стефанос се оказа доста високата му успеваемост на сервис, като гъркът пласира цели 88% на първо подаване. В рамките на втория сет поставеният под №4 Циципас даже вкара в игра 39 следващи първи сервиса, а след срещата самият тенисист призна, че това му е вдъхнало в допълнение убеденост в хода на срещата.

В идващия кръг в Мадрид Стефанос Циципас ще се изправи против аржентинеца Себастиан Баес, който пък отстрани Маркос Гирон след поврат - 3:6, 6:3, 6:4.

До този миг в кариерата му най-хубавото показване на гърка в испанската столица датира от 2019-а година, когато той доближи до финала, само че в разногласието за трофея отстъпи на Новак Джокович след 3:6, 4:6.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР