Най-добрият голмайстор в историята на Испания Давид Вийя прекратява футболната

...
Най-добрият голмайстор в историята на Испания Давид Вийя прекратява футболната
Коментари Харесай

Величието Давид Вийя обяви края на кариерата си

Най-добрият голмайстор в историята на Испания Давид Вийя приключва футболната си кариера. Нападателят, който на 3 декември ще навърши 38 години, разгласи, че стопира дейната си активност в края на сезона в Япония. Ел Гуахе играе в тима на Висел Кобе дружно с различен исполин на испанския футбол Андрес Иниеста.
“Бих желал да се откажа аз преди футболът да се откаже от мен”, показа прочувствено Давид на конференция в азиатската страна.
Вийя е неосъществим на върха в класацията за голмайстори на испанския народен тим, откакто доближи до 59 попадения с алената фланелка. Цели 19 сезона в професионалния футбол го трансфораха в един от дребното футболисти, потвърдили своите голови умения на пет континента (четири със своите клуба и Африка с екипа на Испания).
David Villa has confirmed he'll retire at the end of the J1 League season

Here's every goal he's scored in 2019 pic.twitter.com/eKtwhnpsND
— Goal (@goal) November 13, 2019 Хлапето стартира своята кариера с екипа на родния Спортинг Хихон. Последваха славни сезони в Сарагоса, Валенсия, Барселона и Атлетико Мадрид. Вийя не спря да бележи и за тимовете на Ню Йорк Сити, Мелбърн Сити и Висел Кобе. Примера дивисион 13 кръг, събота 9 ноември  Валенсия 2:0краен резулат  Гранада
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР