Най-добрият български тенисист изигра фантастичен полуфинал на Мастърса в Париж

...
Най-добрият български тенисист изигра фантастичен полуфинал на Мастърса в Париж
Коментари Харесай

Брилянтен Гришо! Елиминира Циципас и е на финал в Париж

Най-добрият български тенисист изигра приказен полуфинал на Мастърса в Париж и отстрани международния №7 – Стефанос Циципас, в три сета за два часа и 34 минути игра (6:3, 6:7(1), 7:6(3).

Българският представител подсети за най-силните години в своята кариера с представянето си в парижката зала „ Берси “ и не остави безусловно никакви шансове на съперника в първия сет, като с един пробив завърши частта при 6:3.

Все отново Циципас се възвърне от натиска на българина през втората част и ловко менажираше началните си удари, като двамата не бъркаха и сетът трябваше да се реши след тайбрек. Там изрично може да се означи, че българинът рухна, което беше задоволителен мотив за Циципас да се върне в срещата за трета решителна част.

В нея пък обстановката беше безусловно огледална на втория сет, като двамата взимаха своите подавания. В третия гейм Григор трябваше да премине през сериозен миг на негов сервис, само че въпреки всичко след 9 минути игра Димитров се оправи за 2:1.

До края на сета, както и в цялата среща, се видяха класни разигравания от двете страни на корта, само че в третия сет тайбрекът беше извоюван от Гришо по доминантен метод. Той стартира с приказен сервис по диагонала, след което направи два минипробива, което беше задоволително родният спортист да остане спокоен и да затвори срещата.

Така Григор е на край на Мастърса във Франция, като там негов конкурент ще бъде спечелилият от срещата на Новак Джокович и Андрей Рубльов.

След този си триумф роденият в Хасково спортист генерира 510 точки за международната ранклиста и към този момент е 14-и. При възможен триумф във финалния дуел пък Гришо ще се изкачи до №11 в края на сезон 2023 в тениса, написа gong.bg.

Grigor HIM-itrov
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР