Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че Новак Джокович е

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че Новак Джокович е
Коментари Харесай

Григор Димитров: Обичам да играя срещу фаворити като Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров съобщи, че Новак Джокович е любимец в идната на следващия ден среща сред двамата от третия кръг на Откритото състезание на Австралия.

Димитров има единствено една победа в 10 мача до момента против Джокович, който е деветкратен първенец шампион в Мелбърн, като единственият триумф на хасковлията е отпреди съвсем десетилетие през май 2013 година в Мадрид.

" От психическа позиция той има преимущество, не го укривам, само че нещата могат да се извърнат и в моя изгода. От доста време съм в Тура, той също. И двамата сме били много пъти в сходни обстановки. Да, имали сме доста оспорвани мачове. Аз би трябвало да потвърдя нещо на себе си. Сега е противникът е същият, само че дуелът е друг ", разяснява Димитров в изявление за формалния уебсайт на АТП.

" Оценявам всяка опция да изляза на корта. Но не желая просто да вземам участие в тези по-предни кръгова. Вярвам, че можа да победя тези момчета още веднъж, както съм го правил и преди. Искам да продължа да се боря. Всеки има своите борби, а моите са по-различни спрямо тези на другите. Именно поради такива срещи съм пристигнал тук ", сподели още хасковлията.

За Димитров Откритото състезание на Австралия е най-успешното от шампионатите от Големия шлем. През 2017 година той доближи полуфиналите и загуби в трагичен петсетов мач от испанеца Рафаел Надал. Българинът има и още три четвъртфинала в Мелбърн през 2014, 2018 и 2021 година.

" Не съм играл сходен мач от много време, тъй че това е един от негативите за мен. Той е сериозен любимец, само че аз обичам сходни обстановки. Именно по тази причина играем тенис, с цел да се срещаме с най-хубавите. Не бих се задоволил с по-малко ", съобщи българинът.

Димитров неведнъж е потвърдил, че може да затрудни всеки, в случай че разкрие опциите си с нападателната си и изобретателна игра.

" Знам какво мога да направя, само че изходът или резултатът не постоянно е явен. Със сигурност ще дам най-хубавото от себе си, подготвен съм за това. Остава да забележим по какъв начин ще се развият нещата на корта ", сподели Димитров.

Той има намерение да се наслаждения на момента, както когато се разхожда из града в свободното си време в Мелбърн.

" Обичам да вървя до плажа, да върша дължи разходни. Улиците на Мелбърн са ми доста познати. Тук съм към този момент към 14-а та година. Имам своите обичани местенца. Винаги е доста прелестно да стартира годината тук ", разяснява българинът.

" Балансът е доста значим. С годините се променяш, развиваш се, възмъжаваш. Започваш да виждаш нещата от различен ъгъл. Лично аз постоянно съм се опитвал да върша нещата, които би трябвало, без значение дали на корта, в професионалните ми отговорности, спонсорски срещи и по този начин нататък. Това постоянно е било мой приоритет, само че също по този начин в дребното свободно време е доста значимо да приемаш вярно нещата. Тогава започваш да слушаш тялото си малко повече ", сподели Димитров.

" Най-лудите неща не са свързани с кариерата ми. Те са ми се случвали на напълно разнообразни места и са свързани с живота ми отвън спорта. Дали е семейство, другари, тези неща ми оказват помощ да виждам всичко от друга вероятност. Сега встъпвам в доста хубава възраст, в която мога да им се любувам още повече ", добави той.

" Не знам още какъв брой дълго ще мога да играя, сигурно ще остана на корта до момента в който мога, само че стартирам да правя оценка от ден на ден и повече всяка минала година. Това ми дава спомагателна сила. Сега се усещам тъкмо толкоз разчувствуван, колкото и когато навлизах в Тура. Това е добър знак ", сподели още хасковлията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР