Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази позиции в световната ранглиста.32-годишният

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази позиции в световната ранглиста.32-годишният
Коментари Харесай

Григор Димитров запази мястот си в световната ранглиста, Виктория Томова загуби позиция

Най-добрият български тенисист Григор Димитров резервира позиции в международната класация.

32-годишният Димитров, който през предходната седмица не взе участие в шампионати, е 26-и в класацията с 1320 точки.

Димитър Кузманов още веднъж е втора ракета на България. Той прогресира с 43 места до 180-ото в класацията на АТП с 317 точки, откакто през вчерашния ден игра край на шампионата от сериите " Чалънджър " в Братислава.

Сърбинът Новак Джокович остана на върха с актив от 7595 точки, следван от испанеца Карлос Алкарас със 7175 точки и от Даниил Медведев (Русия) с 5845 точки.

Франсис Тиафо (САЩ) влезе за първи път в топ 10 и това е единствената смяна в челото. Той се изкачи на десетото място след дебютната си купа на трева на шампионата в Щутгарт през вчерашния ден.

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова падна една позиция в международната класация на Женската тенис асоциация (УTA).

Томова, която отпадна в първия кръг на шампионата в Нотингам (Великобритания) на старта на сезона на трева, към този момент е 80-а с актив от 778 точки.

Промени в челната десетка няма. №1 в класацията с 8940 точки остава полякинята Ига Швьонтек, пред Арина Сабаленка (Беларус) с 8011 точки и Елена Рибакина (Казахстан) с 5090 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР