Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Гришо сломи и Хуркач, стигна полуфинал в Монте Карло |

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата на червени кортове от сериите " Мастърс " в Монте Карло с награден фонд 5,8 милиона евро.

Димитров надви над поставения под номер 11 Хуберт Хуркач (Полша) с 6:4, 3:6, 7:6(2) след 2:27 часа игра.

30-годишният хасковлия стартира чудесно мача и брейк в третия гейм се оказа задоволителен за триумфа в първия сет.

Във втората част Хуркач дръпна с 5:2 и в следствие изравни, а в решаващия трети сет полякът на два пъти излизаше с пробив напред, само че не се възползва. Той даже сервираше за успеха при 5:4, само че българинът съумя да изравни. В следствие при 6:5 Димитров пропусна два мачбола, само че в тайбрека поведе с 5:1 и по-късно затвори мача при третата си опция, с цел да се класира за полуфиналите в шампионата за повторно след 2018 година.

" Опитвах се да го слагам напрегнат при всяка опция, изключително в третия сет, когато той на два пъти имаше пробив задатък. За мен беше значимо да връщам оптимално доста топки в игра. Усещах, че по този начин го карам да не се усеща удобно на корта ", разяснява Димитров.

С триумфа хасковлията си обезпечи 249 740 евро и 360 точки за международната класация, в която заема 29-ото място. Следващият му противник ще бъде 22-годишният Алехандро Давидович Фокина (Испания), заяви Българска телеграфна агенция.

46-ият в класацията на АТП Давидович Фокина, който във втория кръг отстрани лидера в международната класация Новак Джокович (Сърбия), през днешния ден се оправи и с поставения под номер 10 Тейлър Фриц (САЩ) с 2:6, 6:4, 6:3 и за първи път доближи до полуфинал на шампионат от сериите " Мастърс ".

" Гледам мач за мач, работя. Не мисля за това по какъв начин играя. Сезонът на клей не е толкоз дълъг и желая да надграждам. Ако изгубя на следващия ден, ще бъда отчаян, само че няма да бъда прекомерно недопечен към себе си ", сподели българинът.

Димитров претърпя проваляне в единствения си мач против испанеца до момента с 4:6, 6:7(2) на шампионата " Мастърс " в Рим през предходната година. Ако хасковлията вземе реванш на следващия ден, той ще си подсигурява завръщане в топ 20 на международната класация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР