Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов падна по трасето в първия

...
Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов падна по трасето в първия
Коментари Харесай

Алберт Попов отпадна в първия манш в Кицбюел след неприятно падане

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов падна по трасето в първия манш на слалома за Световната купа в алпийските дисциплини, който се организира в Кицбюел (Австрия). Попов започва доста добре, само че не съумя да се задържи на ските сред първия и втория надзорен времеви бранш.

Освен българинът с номер 15, още 34 скиори не съумяха да завършат. Това сътвори сериозен казус от единствено 37 завършили напред да не престават 30. Алберт Попов не приключи втори слалом подред, откакто по същия метод завърши и във Венген (Швейцария). Следващият му старт е на нощния слалом в Шладминг (Австрия) в сряда.

Най-доброто време даде Кристофер Яколсен от Швеция, който приключи с 50.09 секунди по именитата писта Щрайф. Даниел Юл от Швейцария е на 2-а позиция с закъснение единствено от 0.05 секунди, а трети е Мануел Фелер от Австрия на 0.23. В Топ 10 влязоха още Линус Щрасер (Германия), Клеман Ноел (Франция), Лоик Меяр (Швейцария), Стивън Амиез (Франция), Марк Роша (Швейцария), Доминик Рашнер (Австрия), а десетото място поделиха британците Били Мейджър и Дейв Райдинг. С 30-о време във втория манш влезе норвежецът Хенрик Кристоферсен.

Второто каране в Кицбюел стартира в 14:30 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР