Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов даде 39-то време в първия

...
Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов даде 39-то време в първия
Коментари Харесай

Попов 39-ти след първия манш на гигантския слалом, Стоилов и Златков на завършиха

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов даде 39-то време в първия манш на мъжкия великански слалом на Световното състезание в Куршевел и Мерибел. За него това е първо присъединяване в великански слалом на най-високо равнище от Олимпийските игри в Пекин преди година. В Янцин българският ас приключи на 17-та позиция, само че от този момент до в този момент неговият фокус е само и единствено върху надпреварите в дисциплината слалом.

Алберт финишира първия манш за 1:26.51 като записва пасив от 7.04 секунди по отношение на първото място. Другите двама българи, които стартираха през днешния ден Константин Стоилов и Калин Златков не съумяха да завършат първия манш след неточности в средата на трасето.
 И тримата българи минаха квалификацията в гигантския слалом на Световното И тримата българи минаха квалификацията в гигантския слалом на Световното
Така във втория манш по-късно през днешния ден България ще има единствено един представител в лицето на Попов, който получава правото да взе участие в него, макар че приключи отвън топ 30 в първото втурване. Това е по този начин защото на международни шампионати и олимпийски игри първите 60 от първите маншове в техничните дисциплини започват във вторите. В тях както постоянно първо се спускат топ 30 в извърнат ред, след което всички останали.

В челото на класирането малко изненадващо, само че австриецът Марко Шварц даде най-хубавото време в първия манш, в който той бе единствено в един от четирите бранша, само че и това му бе задоволително да си обезпечи преднина от 0.58 секунди преди второто втурване. Втората позиция преди него заема огромният любимец за златото Марко Одермат (Швейцария), който позволи една неточност в края на третия бранш, която му коства време във финалните два сегмента на трасето.

Тройката преди втория манш по-късно през днешния ден добавя словенцът Жан Кранец, който изостана с 0.76 от водача, макар че бе най-бърз в междинните два бранша на пистата. Кранец бе и последният играч, приключил на под секунда от лидера в класирането.

Световният първенец в дисциплината от Кортина д`Ампецо 2021 Матьо Февр даде едвам 25-то време с пасив от цели 3.97 секунди от Шварц. Това на практика подсигурява, че представителя на домакините няма да отбрани своята купа, само че това едва ли е изненадващо за някого на фона на неговата форма от началото на сезона.

Снимки: Sportal.bg | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР