Най-добрият български алпиец Алберт Попов даде 10-то време в първия

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов даде 10-то време в първия
Коментари Харесай

Чудесен Алберт Попов с 10-то място след първия манш във Вал Д'Изер

Най-добрият български алпиец Алберт Попов даде 10-то време в първия манш на откриващия за сезона слалом за Световната купа във Вал Д`Изер, Франция.

Попов измина трасето за 51.19 секунди, с което финишира на закъснение от 1.11 секунди от най-бързия в първия манш Хенрик Кристоферсен от Норвегия.

Така Алберт се класира и за втория манш, където по традиция ще карат най-хубавите 30 след първите спускания, като българинът има всички шансове да стартира новия сезон със мощен резултат и влизане в първите 10.

Второто втурване стартира в 13.20 часа и ще може да го наблюдавате НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 3.

За страдание, другият ни представител в конкуренцията Камен Златков не приключи първия манш, откакто пропусна врата метри преди финала. Преди своята неточност Камен се движеше чудесно и имаше нелоши шансове също да попадне в топ 30, което щеше да му разреши да кара и във втория манш.

Междувременно сложното трасе във Вал Д`Изер стана причина за отпадането на редица изявени слаломисти, измежду които бяха златният и сребърният медалист от Зимните олимпийски игри в Пекин Клеман Ноел от Франция и Йоханес Щролц от Австрия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР