Най-добре е българските военнослужещи да участват в учения, а не

...
Най-добре е българските военнослужещи да участват в учения, а не
Коментари Харесай

Борисов: Най-добре е българските военни да участват в учения, а не в конфликти

Най-добре е българските военнослужещи да вземат участие в учения, а не в спорове , сподели във Варна министър председателят Бойко Борисов , който п оздрави военните моряци по случай 139-а годишнина на Военноморските сили. Сред гостите на тържеството бяха началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, финансовият министър Владислав Горанов представители на държавната и локалната власт.
 
„ Ситуацията в Черноморския район е тежка и българските политици би трябвало да поставим старания на всички равнища, с цел да не допуснем да се стигне до спорове “, добави Борисов.
 
Премиерът даде обещание да се подхващат всички вероятни дипломатически стъпки за понижаване на напрежението. „ Българските военнослужещи са добре готови , само че техните благоприятни условия би трябвало бъдат употребени и да служат като гаранция за въздържане на евентуални спорове, те да вземат участие единствено в учения и да се завръщат вкъщи живи и здрави “, сподели министър председателят.
 
Той добави, че „ държавното управление е поело ангажимент и вървят няколко огромни и скъпоструващи плана, свързани с армията “. По думите му до края на годината може да се стигне и до сключването на съответни контракти по осъществяването им.
 
От началото на тази година Военноморските сили участваха сполучливо в няколко учения и непрекъснати групи на НАТО, добави командирът на военния флот контраадмирал Митко Петев. Той даде висока оценка и за организацията и провеждането на учението " Бриз 2018 ". Петев добави още, че формированията на флота са постоянно в подготвеност да окажат помощ на обществото при бедствия или рецесии.-->
 
Командирът на Военноморски сили напомни, че през последните месеци военните получиха нова техника. И посочи, че в този момент флотът е спечелил и план по европейска стратегия за мобилен модул за подводни интервенции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР