Най-добрата българска сабльорка Йоана Илиева спечели надпреварата при девойките в

...
Най-добрата българска сабльорка Йоана Илиева спечели надпреварата при девойките в
Коментари Харесай

Йоана Илиева спечели международния турнир на сабя Аспарухов меч

Най-добрата българска сабльорка Йоана Илиева завоюва конкуренцията при девойките в интернационалния шампионат “Аспарухов меч “, който се организира в Пловдив. Фехтовачката ни извоюва златния орден в конкуренцията на 28 състезателки от Узбекистан, Румъния и България. Това беше първо интернационално съревнование за Йоана след европейската й купа при девойките в края на февруари предходната година. На второ място в Пловдив се класира Шакноза Тогаймуродова от Узбекистан, а бронзовите медали разделиха Теодора Вутова от ЦСКА и Зайнаб Дайбекова от Узбекистан.

“Радостни сме, че се върнахме още веднъж в интернационалните съревнования, освен това със златен орден, - сподели националният треньор на сабя Ивайло Воденов. – Йоана влезе добре в надпреварата, играеше все по-уверено от дуел на дуел и приключи чудесно. Турнирът беше мощен и купата е скъпа и поради това. Добре се показа и Емма Нейкова, която загуби от Илиева за влизане в четворката. Теодора Вутова от ЦСКА също сподели доста добра форма, завършвайки трета в класирането. “

При младежите Христо Ефимов от клуб Свечников завоюва сребърен орден, а купата извоюва узбекистанецът Шерзод Мамутов. Третото място разделиха Рарес Айлинча от Румъния и Пазилбек Гениебаев от Узбекистан. Носителят на Европейската купа на сабя при кадетите за 2019 година Тодор Стойчев също се показа добре и се класира осми, а Стефан Рохас от Русе приключи на пето място. За нашите сабльори това бяха първи интернационалните мачове от началото на коронавирус пандемията през март предходната година.

Класиране

“Аспарухов меч “, девойки самостоятелно

1 Йоана Илиева Свечников, България

2 Шакноза Тогаймуродова Узбекистан

3 Зайнаб Дайбекова Узбекистан

3 Теодора Вутова ЦСКА, България

5 Гулстан Пердебаева Узбекистан

6 Калина Атанасова Свечников, България

7 Емма Нейкова Свечников, България

8 Сейвинч Исмойлова Узбекистан

Младежи самостоятелно

1 Шерзод Мамутов Узбекистан

2 Христо Ефимов Свечников, България

3 Рарес Айлинча Румъния

3 Пазилбек Гениебаев Узбекистан

5 Стефан Рохас Русе, България

6 Азизбек Даулетназаров Узбекистан

7 Козмин Стан Румъния

8 Тодор Стойчев Свечников, България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР