Най-добрата българска футболистка за 2021-а година Симона Петкова се завърна

...
Най-добрата българска футболистка за 2021-а година Симона Петкова се завърна
Коментари Харесай

Симона Петкова се завърна на терена с два гола за Йънг Бойс

Най-добрата българска футболистка за 2021-а година Симона Петкова се завърна на терена с два гола. Тя се появи в края на контролната среща на нейния Йънг Бойс (Берн) с австрийския Алтах, само че сподели за следващ път реализаторските си качества и вкара седмия и осмия гол. "Жълто-черните " победиха безапелационно австрийките с 8:1.

За българката това е първи мач от 25-и ноември предходната година, когато контузи глезена си в мач на националния тим против Сърбия. Тогава тя прояви темперамент, само че през второто полувреме болката стана нетърпима и сама изиска промяна.

В мача с Алтах Симона Петкова влезе в последните 20 минути при резултат 6:1. Най-напред тя овладя подаване на границата на наказателното поле и с десния крайник прати топката в мрежата. Минути преди края българската националка се извиси и изненада всички с прекрасен удар с глава, засичайки центриране от ляво.

"Много дълго го чаках този миг, с цел да се върна още веднъж на терена. Спазвам прецизно условията на физиотерапевтите, тъй че 20 минути бяха изцяло задоволителни като за първи мач след съвсем три месеца. В идната контрола най-вероятно ще играя едно полувреме, сподели пред Българска телеграфна агенция Симона Петкова.

За нея през зимата имаше запитвания от Сампдория и Сервет (Женева), само че тя избра да приключи сезона в Берн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР