Най-богатият 1% от световното население е отговорен за над два

...
Най-богатият 1% от световното население е отговорен за над два
Коментари Харесай

Oxfam: 1% от населението - най-богатият, отделя 2 пъти повече въглеродни емиси от другите

Най-богатият 1% от международното население е виновен за над два пъти повече, в сравнение с най-бедната половина от международното население.
Колкото по-проспериращо е човечеството, толкоз повече поврежда климата в дълготраен проект. 630 милиона души – т.е. най-богатите измежду популацията на земята - са довели до отделянето на над два пъти повече нездравословни за климата излъчвания на въглероден диоксид (CO2) в атмосферата, в сравнение с бедната половина на човечеството. Това излиза наяве от отчет, оповестен от организацията за развиване преди общия спор на 75-ото Общо заседание на в Ню Йорк, който стартира във вторник.
 Историческо: Нова Зеландия реши, 0 въглеродни излъчвания през 2050г. Историческо: Нова Зеландия реши, 0 въглеродни излъчвания през 2050г.
Исторически миг за Нова Зеландия и за международното законодателство в региона на битката с климатичните промени. Страната одобри закон,...
Проучването „ Противодействие на въглеродното неравноправие “ изследва за какъв брой излъчвания на CO2 са виновни обособените групи хора, разграничени по приходи. Периодът на разбор е в годините сред 1990 и 2015 година, през които нездравословните за климата излъчвания в международен мащаб са се удвоили.
Oxfam акцентира, че това нарастване се дължи по-специално на най-богатите 10 % (630 милиона души), а не на световната междинна класа, както постоянно се допуска. Те са виновни за над половината (52 процента) от излъчванията на CO2 през обсъждания интервал. Най-богатият един % от земното население е провинен за цели 15 %, до момента в който по-бедната половина от международното население е виновна единствено за седем % от излъчванията на въглероден диоксид.
Според Oxfam неравенството играе сериозна роля за ускорение на климатичната рецесия. Според отчета най-богатите 10 % от популацията (8,3 милиона души) в Германия са виновни за 26 % от излъчванията на CO2 от 1990 година насам. По-голямата, по-бедна половина от немското население „ създава “ малко повече от 29 %.
„ Катастрофалните последствия от климатичната рецесия към този момент се усещат на доста места “, акцентира Елен Емке, анализатор за общественото неравноправие в Oxfam Германия. „ Отговорна за това е политика, която разчита на потребителски тласъци, дава обещание непрекъснат напредък и стопански разделя света на спечелили и губещи. “ Най-бедните заплащат цената на потребителската полуда на богато малцинство.
 Дания подвига налога за въглеродни излъчвания Дания подвига налога за въглеродни излъчвания
Дания разгласи, че политическите партии на страната са се споразумели за климатична договорка, която проправя пътя за повишен налог върху въ...
Oxfam приканва богатите да понижат потреблението си на CO2, да влагат повече в социална инфраструктура и да трансформират стопанската система по съгласуван с климата метод, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР