Най-актуалното ни световно сопрано Соня Йончева е един от големите

...
Най-актуалното ни световно сопрано Соня Йончева е един от големите
Коментари Харесай

Соня Йончева пее у нас 2 месеца след раждането

Най-актуалното ни международно сопрано Соня Йончева е един от огромните акценти в програмата на 91-я сезон на Софийска Филхармония. Тя ще направи огромен концерт с първия оркестър на маестро Найден Тодоров на 15 ноември – два месеца откакто се възнамерява да даде живот на второто си дете.

В идния плакат на класиците са имената на още куп гост-звезди като Александрина Пендачанска, която ще излезе на сцената на зала България на 17 октомври, Бенджамин Апл – на 23 април 2020 година, Елина Гаранча – на 23 септември, Паата Бурчуладзе – на 3 ноември.

Сред пианистите, които ще свирят с националния ни оркестър са Евгени Божанов, огромният Иво Погорелич, 12-годишното дете-чудо Ивайло Василев, Лилия Бояджиева, Людмил Ангелов, Милена Моллова, Паул Бадура Скода.
Концертмайсторът на Виенската филхармония Албена Данаилова повежда листата на цигуларите на 17 октомври. В него са и Вадим Репин, Веско Ешкенази, Виктория Муллова, Сара Чанг, Светлин Русев, Федор Рудин, Шломо Минц и Юлиян Рахлин.

Сред звездните солисти са и изпълнителката на Дойче Грамофон виолончелистката Камил Томас, която идва на 13 май 2020 година и най-популярната кларинетистка в света Шарон Кам. На диригентския пулт ще имаме удоволствието да забележим Андреа Мориконе, Антони Вит, Алфред Ешве, Емил Табаков, Кери Лин Уилсон, Клаус Петер Флор, Кшищоф Пендерецки, Оливер Ведер, Павел Балев, Росен Миланов, Сперанца Скапучи и Шарл Дютоа.

Софийската филхармония посреща 91-вия сезон с нов основен гост-диригент - Саша Гьотцел, който се трансформира в решителен любим на музиканти и аудитория.

През сезона Националният филхармоничен хор ще означи своя 75-ти рожден ден с стратегия, събрала най-хубавото от кантатно-ораториалната музикална съкровищница. За този празник идва един от най-големите хорови диригенти Ервин Ортнер. С поредност концерти ще бъде маркирана и годишнината от рождението на Бетовен.

Билетите за музикалните цикли от новия сезон на Софийската филхармония ще бъдат в продажба от 1 юни за членовете на Филхармоничното общество. Те ще имат привилегията първи да си изберат места в залата.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР