Навръх празника на Дидимотика преди ден – Свети Атанасий, закрилник

...
Навръх празника на Дидимотика преди ден – Свети Атанасий, закрилник
Коментари Харесай

Финално побратимяване на гръцкия Дидимотика и Казанлък

Навръх празника на Дидимотика преди ден – Свети Атанасий, покровител на гръцкия град кметът на Казанлък Галина Стоянова и кметът на община Дидимотика, Гърция Ромилос Хаджияноглу подписаха финален меморандум за побратимяване на гръцка земя.

Кметът Галина Стоянова насочи привет към жителите на побратимения град и пожела: „ Здраве, доста сили и триумф, с цел да пребъдва Вашия град! “. Тя благодари за поканата в този ден да подпишат Меморандума за побратимяване в Дидимотика. „ Ние към този момент сме другарски градове, имаме общи събития и празници, които честваме дружно. “, уточни тя. „ За да узаконим нашето другарство през днешния ден би трябвало да благодарим на първо място на техни превъзходителства митрополита на Дидимотика Дамаскин и на Старозагорския митрополит Дядо Киприан. “, означи Галина Стоянова. „ Те благословиха нашето предпочитание двата града да бъдат побратими. “, описа тя. „ Нека това побратимяване донесе на жителите на Дидимотика и Казанлък доста триумфи! “, пожела Кметът на Казанлък. Тя увери новите побратими, че са добре пристигнали в Казанлък.

През месец септември 2021 година побратимяването бе скрепено с подписите на кметовете в Казанлък. Тогава Галина Стоянова дефинира датата като „ знаменателна за двете общини “. Официалните срещи в тази посока започнаха още през ноември 2019 година, само че бяха забавени поради пандемичната 2020 г. Решението за доближаване и продан сред двете общини бе гласувано от Общински съвет – Казанлък на 28.03.2019 година В него се показва, че Дидимотика е незначителен град в Беломорска Тракия, Североизточна Гърция с население от 8 799 души и е център на Димотишката, Ориестиадска и Софлийска епархия на Гръцката православна черква.

Подписаният меморандум за съгласие и съдействие дефинира разнообразни сфери на продан като просвета, туризъм, търговия, обучение, розопроизводство и други, от съвместен интерес. От гръцка страна подчертаха богатото културно завещание, което би трябвало да бъде опознавано по света.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР