Наводненията в Гърция доведоха до затруднения в придвижването. Наши сънародници

...
Наводненията в Гърция доведоха до затруднения в придвижването. Наши сънародници
Коментари Харесай

Десетки българи попаднаха в клопка заради наводненията в Гърция

Наводненията в Гърция доведоха до усложнения в напредването. Наши сънародници алармират, че  пътуват от часове, а други са блокирани на ферибот. Те се намират в едни от най-засегнатите региона от бедствието - остров Скиатос и град Волос, написа.
Прочетете още
Българите сигнализират за обстановката в изявления, публикувани в обществената мрежа Фейсбук. Жена споделя, че пътува от 9 часа, като има възможност да се спи и в кораба. Други жители допълват, че се намират във ферибот от 18 часа на 5 септември, като нямат информация по какъв начин ще продължи пътуването им.

" Пътуваме от Скиатос към Волос повече от 9 часа. Чист шанс, че успяхме да се качим на ферибота. Във Волос пристанището е затворено и няма по какъв начин да ни разтоварят, ще се спи в кораба ", написа българка, която пътува в южната ни съседка. Тя споделя и фрагменти, илюстриращи обстановката.На тях се вижда наводненото пристанище и хора, които вървят до колене през водата.

" И ние от 20 часа търсим пояснение. Очаквахме да ни пренасочат към Аг. Константинос или Солун. Все още сме на кораба, 380 индивида, от които към 50-60 българи. Намираме се в залива на Волос от през вчерашния ден, 18 часа. Има ни към този момент във всички вести ", споделя друга наша сънародничка.



Припомняме, че и Гърция бе връхлетяна от огромни наводнения. Най-засегнати са градовете Волос, Лариса и остров Скиатос - където се намират някои наши сънародници.

Силно наранена от наводняване е област Магнезия. Спасиха 110 души туристи от плажа на село Свети Йоан до град Волос. Нивото на водата тук-там доближи метър и половина. Наводнени са къщи, хотели и болничното заведение в града. Водата отнесе доста коли.

Кметът на град Волос насочи молба към съгражданите си да не излизат от домовете, осведоми БНР.

На остров Скиатос също има възбрана за придвижване. Улиците са под вода. Отводняват къщи и хотели.

Две жертви взе неприятното време в Гърция. Синоптиците предвиждат последователно намаляване на циклона от на следващия ден.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР