Наводнения, атаки в Украйна и арестувани министри заради корупция –

...
Наводнения, атаки в Украйна и арестувани министри заради корупция –
Коментари Харесай

Най-важното от света през изминалата седмица – Педро Санчес обмисля оставка и арестувани министри

Наводнения , офанзиви в Украйна и задържани министри поради корупция – това са единствено част от събитията, които белязаха света през миналата седмица. В първия работен ден проливни дъждове предизвикаха тежки наводнения в огромни региони на Източна Африка. Бурунди , която е измежду най-бедните страни в света, прикани за интернационална помощ за справяне с последствията.

В понеделник съветски удар унищожи 240-метровата телевизионна кула в Харков . Това беше доказано от регионалния шеф Олег Синегубов . Във вторник украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че ударът, е част от продължаващите старания на Кремъл да сплаши популацията . По думите му задачата на удара беше „ да направи терора забележим за целия град и да се опита да ограничи връзката и достъпа до информация на Харков “.

Поразената кула. Снимка: Олег Синєгубов, Фейсбук

На 22 април бяха обновени слуховете за здравословното положение на водача на съветската Чеченската република Рамзан Кадиров , а точно, че страда от нелечимо заболяване на панкреаса . Независимото издание „ Новая газета Европа “ написа, че „ здравословното положение на 47-годишния Рамзан Кадиров не оставя вяра за възобновяване. И в този момент Москва би трябвало да реши оперативно по какъв начин да поддържа стабилността, когато суровият чеченски деспот към този момент не е на власт “ . Властите в Чечения, които преди няколко месеца отхвърлиха слуховете, не са коментирали оповестената в понеделник информация.

Във вторник стана ясно, че от Националното антикорупционно бюро на Украйна /НАБУ/ проверяват министъра на аграрната политика и прехраната за корупция за нелегално придобиване на държавна земя на стойност към 7 милиона $ . Както той, по този начин и от пресцентъра на ведомството му са отказали коментар за „ Reuters “ във връзка със случая. Солски е назначен на поста през март 2022 г . Същевременно НАБУ повдигна обвинявания против участници в корупционна скица, ръководена от настоящ министър, вследствие на която длъжностното лице е присвоило държавна земя с обща повърхност 2493 хектара.

На този декор беше арестуван заместник-министърът на защитата в Русия по съмнение във взимане на рушвет . От Следствения комитет разпространиха информация в „ Телеграм “, че Тимур Иванов е арестуван и че по съмненията в корупция тече следствие. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че за задържането на Иванов е докладвано на съветския президент Владимир Путин. Министърът на защитата Сергей Шойгу е бил известен авансово за ареста. Според списание „ Forbes “ Иванов е един от най-богатите хора в съветските структури в областта на сигурността. В четвъртък съветският съд реши да остави за 2 месеца в ареста Иванов .

Премиерът на Испания Педро Санчес. Снимка: wikimedia commons

В същия ден испанският министър председател Педро Санчес разгласи в приложението X, че ще престане да извършва публичните си отговорности , „ с цел да спре и да намерения “ дали желае да остане на политическия фронт.

„ Спешно се нуждая от отговор на въпроса дали си коства /…/, дали би трябвало да продължа да оглавявам държавното управление или да се откажа от тази чест “, написа той.

Изявлението му идва, откакто по-рано испански съд заяви, че стартира авансово следствие против брачната половинка му Бегоня Гомес за търговия с въздействие и корупция . Санчес съобщи, че сериозността на офанзивите, на които той и жена му са подложени, заслужават премислен отговор .

В петък испанската прокуратура заяви, че е поискала да бъде прекъснато делото за корупция против Бегоня Гомес. От държавното обвиняване обявиха, че е протестирало правосъдното решение да прегледа частен иск от антикорупционни деятели против брачната половинка на премиера. Испанската антикорупционна организация „ Манос Лимпиас “ /преводи – „ Чисти ръце “/, която стои зад желае, разгласи, че основава желае си на изявления в медиите и не може да подсигурява достоверността му .

Най-важното от света през миналата седмица – израелска офанзива против Иран и наводнения в Дубай

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР