Наводнени са канализационни мрежи, гробища и различни други обекти. В

...
Наводнени са канализационни мрежи, гробища и различни други обекти. В
Коментари Харесай

Сандов за Нова Каховка: Неслучайно Международната агенция за атомна енергия настоява да изпрати свои експерти в района

Наводнени са канализационни мрежи, гробища и разнообразни други обекти. В региона на Одеса замърсявания от типа салмонела и патогени сигурно към този момент са открити, само че въпросът е за други по-вредни за човешкото здраве съединения на основата на разнообразни метали. Това сподели за предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " някогашният министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който коментира разрушаването на 6 юни на стената на язовир " Нова Каховка ".

" Във водите на Одеския залив е открито доста високо наличие на желязо. Въпросът е дали тези по-тежки метали ще се утаят преди да стигнат до крайбрежията на България? И ние ще сме очевидци единствено на това да виждаме мебелировка и трупове на разнообразни животни, или може да има по-сериозно замърсяване. Най-големият риск в района остава Запорожката АЕЦ. Там би трябвало да бъдат съсредоточени напъните. Неслучайно Международната организация за атомна сила упорства да изпрати свои специалисти в региона, упорства за демилитаризация, с цел да могат да бъдат подхванати нужните ограничения и да се подсигурява, че няма да се стигне до някакъв обезпокоителен случай в региона ", добави Борислав Сандов. 

Необходима е хладка вода за охлаждането на реакторите, за което е значимо да бъдат конфигурирани разнообразни уреди, които да вкарват студена вода в региона на резервоарите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР