Навлиза ли режимът на Путин в крайната си фаза на

...
Навлиза ли режимът на Путин в крайната си фаза на
Коментари Харесай

Ще бъде ли грешката на Путин в Украйна и негово падение?

Навлиза ли режимът на Путин в крайната си фаза на фона на многократните неуспехи на Русия в Украйна? Тъй като войната продължава и не се вижда край, имаше доста спекулации по отношение на отхвърли на съветския водач Владимир Путин да участва на срещата на върха на Г-20 в Бали и неотдавнашното му решение да изпрати Дмитрий Медведев, заместник-секретар на Съвета за сигурност на Русия, в Пекин. По тези тематики разясняват анализатори, представени от.

Анализаторите се концентрираха върху несполучливата военна атака на Путин в Украйна, страха му от Covid-19 и вероятни здравословни проблеми, свързани с рака. Руските историци обаче разпознават по-вероятния сюжет зад това развиване, написа за " Нешънъл интерест " полковник Уес Мартин, служил в голям брой взаимни командвания по целия свят.

Напускането на Кремъл по време на неустановеност и безпорядък е доста нездравословно за съветските водачи. Цар Николай прекарва прекалено много време отвън Москва, управлявайки армията по време на Първата международна война. Той заплаща за това с живота си и живота на фамилията си. По-късно Никита Хрушчов и Михаил Горбачов бяха свалени, до момента в който бяха на отмора.

Путин познава историята, само че също по този начин знае по кое време да максимизира властта. Като офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на приблизително равнище, когато Съветският съюз се разпадна, Путин е следил по какъв начин негови връстници употребяват връзките си с Комитет за Държавна сигурност (на СССР), с цел да натрупат благосъстояние и власт, само че също по този начин и да развиват банди на проведената престъпност. Путин направи и двете.

В рамките на 10 години той маневрира от работа в университета в Санкт Петербург до позицията на министър-председател и помазан правоприемник на президента Борис Елцин. Едновременно с това той поддържа стеснен контакт с съветския правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), ФСБ. В Русия оставането на власт изисква игра на въоръжените сили и КГБ/ФСБ и организирането им едни против други.

С ФСБ като негово правоприлагащо звено, мафиотската система на Путин си завоюва името Федерация Лубянка, заради местоположението на централата на ФСБ на площад Лубянка. Възходът на тайната полиция като ръководещ хайлайф докара до израза " чекистки подем ", който идва от историческото име на тайната полиция, датиращо от времето на Ленин.

Скоро по-късно Путин стартира да преследва свръхбогатите съветски олигарси. Създавайки рекет за отбрана, Путин разреши на олигарсите да запазят част от благосъстоянието и промишлеността си, като го включиха в играта. Руската държавна корупция не се лимитира единствено до Путин. Връзките на ФСБ с проведената престъпност датират от възхода на Тамбовската група в Санкт Петербург през 90-те години на предишния век. Днес се оповестява, че първият заместник-директор на ФСБ, Сергей Королев, има връзки с узбекския милиардер Алишер Усманов и неговите филиали. Източници в Москва допускат, че той е и персонално обвързван с водачите на съветската мафия.

Но зад образа на единството на чекистите е избухнала битка за власт на всички против всички. Един ослепителен образец е трайното опълчване сред двама могъщи генерали от ФСБ, Иван Ткачев и Сергей Алпатов, и двамата служат в отдела, който се занимава с стопански закононарушения. Техните конфликти разкриват разширяващ се раздор сред две фракции на ФСБ със съперничещи си олигархични съюзи. Членът на " московския клан " Алпатов повече от година е краткотрайно изпълняващ длъжността началник на Службата за икономическа сигурност (СИС). Ткачев, въпреки това, се счита за част от клана на Игор Сечин, дълготраен лейтенант на Путин и основен изпълнителен шеф на " Роснефт ", най-големият съветски държавен производител на нефт.

Твърди се, че Алпатов е поддържал връзки с някои насочени към Запада олигарси, които са недоволни от управлението на Путин, което унищожава техните бизнес империи, в това число някогашните акционери на петролната компания ЮКОС, която беше присвоена от Путин и Сечин през 2004 година Бившият основен изпълнителен шеф на ЮКОС Михаил Ходорковски в този момент провокира режима от заточение и се счита, че има съдружници освен измежду съветския бизнес хайлайф и интелигенция, само че даже и в границите на ФСБ. Според някои отчети, до момента в който е бил отпред на дирекция М на ФСБ, която управлява Генералната прокуратура, Следствения комитет на Русия и съветските съдии, Алпатов се е намесил, с цел да забави образуването на ново наказателно дело против бившето управление на ЮКОС и акционери.

Корупцията е необятно публикувана измежду всички подчинени на Путин. Само в един необятно публикуван случай полковниците от ФСБ Кирил Черкалин и Дмитрий Фролов използваха своя престиж и връзки, с цел да присвоят стотици милиони долари от съветския народ. Голяма част от това е направено със знанието на тогавашния първи заместник-директор на ФСБ Сергей Смирнов, а за неговия правоприемник Сергей Королев се счита, че е забъркан в сходни схеми.

Днес генералите от ФСБ построяват властова база за бъдещето, ако режимът рухне.

Възходът на въоръжени групировки заплашва целостта на Русия. Могъщият Евгений Пригожин, ръководителят на скандалната група " Вагнер ", която разполага своите наемници в Украйна и Африка и чеченският държател Рамзан Кадиров, който изпрати своите ударни елементи на фронтовата линия в Украйна, биха били значими играчи в наследяването на Путин.

Продължаващите провали в Украйна основават пукнатини във всичките три бази на властта на Русия, като се стартира с ФСБ. Агенцията не би и могла да получи по-грешна разследваща информация за Украйна, даже и да се беше пробвала. Въз основа на тази неправилна разследваща информация, съветската войска разположи своите извънредно необучени войски и зле поддържани транспортни средства в Украйна - с пагубни резултати.

Руската история ще запомни един жесток президент, който отприщи двама още по-брутални съдружници. Опитвайки се да се показа като актуален Владимир " Велики ", Путин ще се приближи по-близо до Иван Грозни, който напусна Москва надвит, сломен и опустошен до гибелта си.

Цар Николай пада от власт, когато бойците се отдалечават от бойното поле и приключват дългия поход към дома. Руските зими са именити с успеха над войските на Наполеон и Хитлер. Украинските зими са също толкоз неприятни. И този път руснаците са нашествениците, подвластни от дълги линии за доставки, развалена логистична система и съоръжение с много невисок стандарт.

Балансът на силите на Путин, закотвен върху неговия Чекистки Ренесанс, се разпада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР