Навършват се 37 години от ядрената авария в Чернобил. На

...
Навършват се 37 години от ядрената авария в Чернобил. На
Коментари Харесай

37 години от аварията в АЕЦ Чернобил: Според доклад тя е довела до над четвърт милион случая на рак

Навършват се 37 години от нуклеарната повреда в Чернобил . На 26 април 1986 година в 01:23 часа чернобилският реактор №4 експлодира. Светът става очевидец на най-тежката нуклеарна злополука в историята на човечеството.

Взривът разпалва пожар, който гори в продължение на 10 дни . Близо 300 хиляди души са принудени да изоставен домовете си. Междувременно Северна Европа е обсипана от радиоактивни материали.

Руските военни евентуално са били облъчени при престоят си там

При детонацията умират двама души. Но случаят нанася немислимо тежки вреди на хората, които се раждат в идващите години.

Според отчет на " Грийнпийс " от 2006 година, Чернобилската злополука е довела до над четвърт милион случая на рак, от които съвсем 100 000 са се оказали съдбовни.

През 2011 година Съюзът на загрижените учени – неправителствена организация , допусна, че броят на смъртните случаи в резултат на Чернобил варира към 25 000. Това е шест пъти над прогнозата на Организация на обединените нации. А съгласно Международната организация за ракови проучвания, случаят ще отнеме живота на 16 000 европейци до 2065 година

Официална делегация би трябвало да реши има ли провали от съветската окупация на централата

Инцидентът в северна Украйна е комбиниране от повреден дизайн и оперативна неточност, които основават гибелен радиоактивен облак. Реакторите на Чернобилската АЕЦ са спрени и по-късно извадени от приложимост. №4 е заварден с неустойчив бетонен пашкул.

През 2015 година интернационалните донори събраха спомагателни 180 млн. евро, с цел да финансират нов саркофаг за атомната електроцентрала в Чернобил.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР