Научно изследване най-накрая потвърждава древната практика на постене за здраве

...
Научно изследване най-накрая потвърждава древната практика на постене за здраве
Коментари Харесай

Гладуването активира режим на „оцеляване“ в тялото и подсилва имунната ви система

Научно проучване най-сетне удостоверява античната процедура на постене за здраве и излекуване. Наскоро беше обявено от The Telegraph , че учени от Университета на Южна Калифорния (USC) са разкрили, че гладуването „ за три дни може да регенерира цялата имунна система, даже и в преклонна възраст, учените са описали това изобретение като „ удивително “.

Изследователите допускат, че механизмът зад това събитие е, че „ гладуването на тялото задейства стволовите кафези да създават нови бели кръвни кафези, които се борят с инфекциите. “ Постенето ‘завърта оздравителен ключ’, който подтиква стволовите кафези да основават чисто нови бели кръвни кафези, като в последна сметка се регенерира цялата имунна система. “

Ключовите констатации от същото изследване на USC бяха представени неотдавна от Tech Times . Валтер Лонго, съответният създател на проучването и професор в Училището Дейвис по геронтология на USC , декларира: „ Когато гладувате системата се пробва да пести сила и едно от нещата, които може да направи, с цел да резервира сила, е да рециклира доста имунни кафези, които не са нужни, по-специално тези, които може да са развалени. “

Лонго прибавя „ При система, която е мощно развалена от химиотерапия или стареене, циклите на недояждане могат безусловно да основат нова имунна система. “

Tech Times оповестява, „ Постенето, без значение дали е за два или четири дни, вкарва човешкото тяло в режим на ‘оцеляване’, в който то стартира да употребява запасите от захар и мазнини, като също разгражда и старите кафези. “

Индия Таймс разгласява публикация, озаглавена „ Гладувайте 8 дни годишно, с цел да засилите имунитета. “ Тя също по този начин оповестява, от същото калифорнийско изследване, че постенето принуждава тялото да кара стволовите кафези да „ регенерират и построяват отначало цялата система. “

Какво са стволовите кафези?

Стволовите кафези са общи, недиференцирани кафези, които са в основата на всички характерни клетъчни видове като мускулни кафези, кръвни кафези и по този начин нататък. Те идват в две разновидности: неограничени и лимитирани.

Неограничените стволови кафези, наричани още ембрионални кафези, могат да се развият във всевъзможен тип кафези или тъкани. Потенциално, тези кафези имат способността да се обръщат и да възвръщат всевъзможен тип ранени или заболели кафези или тъкани.

Изследвания на неограничените стволови кафези са били фокусирани върху създаването на печеливши синтетични медикаменти, които могат да имитират тези кафези. Основно преимущество на неограничените стволови кафези е, че те могат да бъдат възпроизведени отвън тялото в лаборатория.

В момента въпреки и с несъгласия, неограничени стволови кафези се създават от изхвърлени тридневни ембриони в клиники за фертилитет. За разлика от лимитираните стволови кафези, тези кафези съществуват отвън тялото и могат да бъдат създадени в каквато и да е клетка или вид тъкан.

Ограничените стволови кафези, известни също като зрели стволови кафези, са били сполучливо употребявани за ремонт на характерни органи и тъкани, базирайки се на това от къде произлизат тези кафези.

Основният минус е, че не всички органи или тъкани имат тези лимитирани стволови кафези, които могат да бъдат сложни за обезпечаване. Друг минус е, че лимитираните стволови кафези не могат да се отглеждат в лабораторията и би трябвало да се вземат непосредствено от тялото, незабавно да се замразят и по-късно непосредствено да се трансплантират в пациента.

Постът – антична здравна процедура

Медицинското постене е процедура на възпиране от твърда храна за характерен и авансово избран интервал от време, с цел да се получат многообразие от лечебни изгоди, както профилактични, по този начин и лечебни.

Всъщност, постенето е било лечебно употребявано в продължение на хиляди години. Хипократ, бащата на западната медицина, предлага потреблението му и преподава на учениците си, че постенето задейства способността на тялото да се самолекува.

Преди към 500 години Парацелзий, популярен швейцарски ренесансов доктор, който е създател на западната дисциплинираност на токсикологията, прокламира, че „ постенето е най-голямото лекарство, лекарят от вътрешната страна. “ Аюрведа, 5000-годишниата лечебна система от Индия, от дълго време поддържа постенето и неговите лечебни изгоди.

В Европа постенето под медицински контрол е било обичайно употребявано да се лекува и да се възвръща здравето на пациенти. Това продължава и до през днешния ден в специфични лечебни минерални извори, изключително в Германия. Някои специалисти считат, че по-голямата част от американците, съхраняват от два до пет кг токсични субстанции в телата си.

Инфо: http://www.naturalnews.com

Автор:

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР