Научете как може да свалите 5 излишни килограми и да

...
Научете как може да свалите 5 излишни килограми и да
Коментари Харесай

- 5 кг за 7 дни без глад с растителни протеини

Научете по какъв начин може да свалите 5 непотребни килограми и да се вталите, без да гладувате и без да консумирате месо с диетата с растителни протеини.
Диетата с растителни протеини  е подобаваща освен за вегетарианците, само че и за хората, които по разнообразни аргументи се постанова да лимитират краткотрайно или за по-дълъг интервал месото в менюто си.
Кои са растителните протеини? Леща, нахут, фасул, соя, киноа, ечемичено кафе, ръжен самун, както и разнообразни зеленчуци, могат да доставят на организма протеини, да спомогнат за оправянето с наднорменото тегло, освен това без риск за здравето.

Общото сред тези артикули е, че съдържат аминокиселини, сходни с тези в аленото и бялото месо.

100 г леща да вземем за пример имат 27 г протеин, до момента в който за 100 г алено месо те са единствено 18 година

Освен това имат ниски въглехидратни равнища и спрямо макароните – по-голям гликемичен показател, което значи по-малко бързи захари в кръвта и по-малко вреди. Не на последно място те имат благотворно въздействие върху производството на инсулин (хормонът, виновен за натрупването на килограми).
Диетата с растителни протеини е в 3 фазиПърва фаза
През първите 4 дни (понеделник, вторник, сряда и четвъртък) обядът е вегански въз основата на паста, а за вечеря – бобови растения или зърнени култури. В тази фаза не се употребяват безусловно никакви скотски артикули: яйца, сирена, мляко и млечни, риба.
Втора фаза
В петък в менюто се вкарват яйца или риба. Най-добре е за обяд. Те тласкат тялото към режим намаляване. За вечеря може да се включи малко извара или прясно сирене.
Трета фаза
През последните два дни (събота и неделя) още веднъж се връщаме към веганския режим от фаза 1.

 

 диетата с растителни протеини

 
Тайната на диетата с растителни протеини
Тайната на диетата се крие в хипоталамуса , който управлява глада и изпраща заповед към тялото да редуцира непотребните килограми. А растителните протеини имат способността да благоприятстват работата му, защото този център в мозъка е изключително сензитивен към въглехидрати, които се доставят от макаронените произведения, зърнените култури, бобовите растения, картофите, плодовете и зеленчуците. В този смисъл се смята за неточност лишаването на тялото от този вид артикули.

По-правилно е да се понижат наситените мазнини от скотски храни , с цел да чакаме резултат. Но тоталното им изключване от диетата не е потребно, защото дава сигнал на тялото да натрупа ресурси под формата на мастни депа. И тук се появява петъкът (втора фаза), когато ни е разрешено да консумираме някои скотски артикули. Тези протеини обаче наложително би трябвало да се комбинират с растителен протеин по желание.

 
7 растителни протеина  1. Нахут
Това е едно от най-древните бобови растения и в това време най-лесно смилаемото. Дава сила и е богато на вит. А, калций, желязо и фибри. Предпазва от хипертония и затлъстяване.

 
2. Фасул
Има високо наличие на протеини и витамини от група В и РР. Съдържа също по този начин доста калций, фосфор и желязо. И колкото и необичайно да звучи, по-лесно смилаем е, в случай че не му се отстранят люспите.

 
3. Леща
Богата е на протеини и нишесте. Но има една измама. Колкото по-прясна е лещата, толкоз повече изгоди носи на организма. Застоялата се смята за „ мъртъв “ артикул, защото е съвсем изгубила своите скъпи съставки.
4. Жълта соя
Това е най-богатото на аминокиселини и лецитин бобово растение. Също по този начин е добър източник на калций, желязо, калий, фосфор, магнезий, тиамин и витамини от група В. Лесно смилаема е и не подува корема. Намалява равнищата на неприятния холестерол и усилва тези на положителния.
 5. Киноа
Това тревисто растение е зърноподобно, само че принадлежи към фамилията на спанака и цвеклото. Богато е на Омега 3 мастни киселини, лизин и фенилаланин. Бързо засища.

 
6. Ечемичено кафе
Благодарение на бетаглюканите в ечемика способства за контрола на кръвната захар и последващата секреция инсулин. Има тонизиращо деяние и подтиква храносмилането.

 
7. Ръжен самун
Съдържа комплицирани въглехидрати и балансиращ протеин. Освен това е богат на водоразтворими фибри, които подкрепят усвояването на глюкозата, поддържат равнищата на холестерола и стопират внезапното повишаване на кръвната захар след хранене.

 

 диетата с растителни протеини

 
Примерно седмично меню
За да се подсигурява загубата на тегло, към препоръчаното меню би трябвало да се придържате не по-дълго от 2 седмици.

Важно е да се съблюдава последователността на храненията и типовете храни в тях. Количествата зеленчуци – сурови или варени, са неограничени. Но пастата, зърнените и бобови храни не трябва да надвишават 60 г в сурово положение. Ръженият самун е позволен единствено в петък и неговото количество е 40 година
ПОНЕДЕЛНИК Закуска: зелен чай без захар; соево кисело мляко; 1 ч. л. мед; 3 ореха; кафе без захар Междинна закуска: 1 ябълка Обяд: доста огромна салата от маруля и моркови, нарязани на жулиени; пълнозърнест ориз с чери домати и подправки; 3 ч. л. зехтин Следобедна закуска: топла напитка без захар; смути от киви, портокал и резене Вечеря: салата от къдрава ендивия с ябълков оцет; соеви кюфтенца; задушено савойско зеле с чесън и люта чушка; 3 ч. л. зехтинВТОРНИК Закуска: ечемичено или обикновено кафе без захар; 1 ч. ч. растително мляко; 2 бисквити, намазани с тъничък слой портокалов мармалад; 4 бадема Междинна закуска: 1 круша Обяд: салата от земна ябълка с лимони и черен пипер; паста с карфиол и лешници; задушена цикория с чесън и люта чушка; 3 ч. л. зехтин Следобедна закуска: топла напитка без захар; прясно изцеден сок от круша и лимон Вечеря: салата от рукола и радика; крем чорба от алена леща с къри и магданоз; спанак на пара; 3 ч. л. зехтинСРЯДА Закуска: ечемичено или обикновено кафе без захар; 1 ч. ч. растително мляко; 1 с. л. пшенични люспи; 6 лешника Междинна закуска: 1 киви Обяд: салата от сурови печурки и целина; салата с нахут и розмарин; печени чушки; 3 ч. л. зехтин Следобедна закуска: топла напитка без захар; прясно изцеден сок от целина и моркови Вечеря: салата от портокали, резене и черни маслини; чорба от ориз и леща; карфиол на тиган с черни маслини; 3 ч. л. зехтин

 
ЧЕТВЪРТЪК Закуска: ечемичено или обикновено кафе без захар; соево кисело мляко; 2 оризови бисквитки, намазани тънко с мармалад; 3 ореха Междинна закуска: прясно изцеден сок от грейпфрут Обяд: салата от рукола и радика; ньоки с доматен сос; гъби на тиган; 3 ч. л. зехтин Следобедна закуска: топла напитка без захар; смути от краставица, зелена ябълка и джинджифил Вечеря: салата от валериана; чорба с киноа, зеле и моркови; 3 ч. л. зехтинПЕТЪК Закуска: зелен чай без захар; соево кисело мляко; 1 ч. ч. пълномаслено кисело мляко или 1 ч. ч. прясно мляко или 1 купичка извара; 2 пълнозърнести бисквитки; 4 бадема; кафе без захар Междинна закуска: 1 дребен банан Обяд: салата от айсберг; 2 бъркани яйца; аспержи на тиган с лук и майорана; филийка ръжен хляб; 3 ч. л. зехтин Следобедна закуска: топла напитка без захар; смути от ананас и спанак Вечеря: салата от моркови; 1 купичка извара; задушен артишок с магданоз и майорана; филийка ръжен хляб; 2 ч. л. зехтин

 СЪБОТА Закуска: зелен чай без захар; соево кисело мляко; 1 с. л. овесени трици; 4 бадема, кафе без захар Междинна закуска: 1 ябълка Обяд : салата микс; перлен ечемик с рукола, тофу на кубчета и чери доматчета; крем чорба от праз с олио и бял пипер; 3 ч. л. зехтин Следобедна закуска: топла напитка без захар; смути от резене, целина и ананас Вечеря: салата от спанак и кедрови ядки; зелева чорба със зелен фасул; 3 ч. л. зехтинНЕДЕЛЯ Закуска: какао с вода (без мляко); 1 ч. ч. растително мляко; парче къс с мармалад или кекс; 3 ореха; кафе без захар Междинна закуска: 1 круша Обяд: огромна микс салата по избор; макарони с хрупкави трохи самун и кедрови ядки; задушен манголд; 3 ч. л. зехтин Следобедна закуска: топла напитка без захар Вечеря: салата от рукола и радика; картофи, тиквички и чушки на фурна с черни маслини; 3 ч. л. зехтин.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР