Nature Morte е мултимедиен проект, включващ фотография, видео, оперативни изображения

...
Nature Morte е мултимедиен проект, включващ фотография, видео, оперативни изображения
Коментари Харесай

Nature Morte: един по-различен поглед към ТЕЦ Марица Изток

Nature Morte е мултимедиен план, включващ снимка, видео, оперативни изображения от обществени данни и отпечатан тримерен модел, чийто работен материал е инфраструктурата на мини „ Марица-Изток “.

Темата на Nature Morte е геотравматиката и развиването на геофилософията на терен. Тъй като проучването е ориентирано към обект, който е част от сериозната инфраструктура на страната, където достъпът е мощно стеснен, се търсят разнообразни подходи за постигане до терен и неговото изуализиране. По тази причина са употребявани отворени данни от сателитни и геоложки проучвания и измервания, посредством които е построена цифровата топографията на мините.

Получените от сателитни изображения визуализации могат да бъдат наречени оперативни, като продължение на въведеното от немския режисьор Харун Фароки „ оперативно изображение “, обозначаващо „ изображения, които не репрезентират обект, а са част от интервенция “. А най-кратко актуалната перация може да бъде разказана, като философия на терен, проследяваща интервенцията на минно-геоложката активност и неизбежно съпътстващата я администрация.

Nature Morte работи и с тематиката за публичността или възможното навлизане както до сериозна инфраструктура, по този начин и до наличните данни за огромния комплекс, засягайки основни въпроси, свързани с енергетиката, стопанската система, обществения резултат и екологичното влияние.

Изложбата се реализира с поддръжката на Гьоте-институт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР