Националният волейболен отбор на България за юноши до 18 години

...
Националният волейболен отбор на България за юноши до 18 години
Коментари Харесай

България остана в играта за полуфиналите на Евроволей 2018, чака помощ от Германия

Националният волейболен тим на България за юноши до 18 години резервира действително шансове за класиране за финалната четворка на Европейското състезание в Чехия и Словакия. Това стана факт, откакто нощес Турция би домакините от Чехия, а този следобяд момчетата на селекционера Пламен Христов се постановиха над турските си връстници с 3:0 (25:22, 25:22, 31:29) в последната си среща от Група I на шампионата, играна едвам пред към 100 фенове в спортната зала на чешкия град Злин.

По този метод младите български " лъвчета " са на 2-о място във краткотрайното класиране с 3 победи, 2 загуба и 7 точки, което ще ги класира за полуфиналите на шампионата на Стария континент. За да остане на него, България би трябвало да чака помощ от Германия. Бундестимът е сигурен полуфиналист и победител в групата след 4 победи от 4 мача и 10 точки момента. Българските момчета би трябвало да се надяват, че германците ще играят феърплей и ще победят Чехия в последния мач от групата довечера, с цел да продължат напред на полуфиналите. В противоположен случай за финалната четворка ще се класират чехите, а България ще спори за систематизиране на местата от 5-о до 8-о.

Над всички за българския отбор бе Денис Карягин със 17 точки (1 блок и 55% успеваемост в атака) за успеха. Също със 17 точки (3 блока, 1 ас и 42% успеваемост в атака) за тима на Турция приключи Каан Гюрбюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР