Националният ваксинационен щаб продължава да работи, имаме заседание в понеделник,

...
Националният ваксинационен щаб продължава да работи, имаме заседание в понеделник,
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Няма да спираме ваксинацията с АстраЗенека

 Националният имунизационен щаб продължава да работи, имаме съвещание в понеделник, на което ще обсъдим значими неща, заяви шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов пред bTV.

На този стадий няма индикация за прекъсване на имунизирането с " АстраЗенека ", уточни Богданов и разясни:

" Оценката на Европейската организация по медикаментите все още демонстрира, че съотношението полза-риск е позитивно и тя предлага използването на имунизацията в сходство с разрешението ѝ за приложимост, само че чакаме мнението на ЕМА във връзка с спомагателния разбор, който се прави за данните за сигурност ".

По думите му за втората доза от имунизацията към момента няма безапелационна рекомендация, макар че част от страните като Германия да вземем за пример, са показали, че обмислят втората доза да бъде от РНК ваксина.

" ЕМА изиска от производителите да дават всички данни, които имат за подобен вид съчетание, с цел да може да бъде направена регулаторна преценка ", посочи Кирилов.

Заплащането на имунизациите става след приемането, тъй че в идващите седмици според от развиването на обстановката, Европейска комисия може да предприеме дейности в друга посока за доставката на ваксини на " АстраЗенека ", означи той.

" Към момента данните демонстрират, че имунизацията може да бъде прилагана. Също по този начин има опция за препродажба и подаяние, като това е една от главните ваксини, която ще бъде прилагана по платформата " Ковакс ", проведена от СЗО ", съобщи Кирилов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР