Националният център по киберсигурност на Великобритания изпрати официално съобщение за

...
Националният център по киберсигурност на Великобритания изпрати официално съобщение за
Коментари Харесай

Британското правителство: Проруски хакери се опитват да атакуват ключови инфраструктури

Националният център по киберсигурност на Англия изпрати публично известие за опасност до електродоставчици, водоснабдителни компании и други основни снабдители на услуги с апел да засилят отбраната си, написа Българска телеграфна агенция.

" Не считам, че вършим задоволително, с цел да предпазим инфраструктурата ни от хакерските атаки, осъществявани от групи, поддържащи Русия ", сподели ръководителят на центъра Линди Камерън.

Министър Оливър Даудън съобщи, че опасността идва от хакери, които са последователи на Русия, само че не са наложително ръководени от съветската страна. Той ги дефинира като кибереквивалент на групировката " Вагнер " - частната съветска формация от наемници, биещи се в Украйна.

Въпреки че въпросните хакери сега нямат способността да нанесат широкомащабни вреди на английските системи, опасността от тях нараства, добави Даудън.

" Оповестяването на тази опасност не е нещо, което вършим с лека ръка ", само че е належащо " компаниите да схванат за риска, пред който са изправени сега, и да подхващат дейности да защитят себе си и страната ни ", съобщи Даудън на конференция по киберсигурност в Белфаст.

" Това са фирмите, които дават отговор за действието на страната ни, които държат светлините включени ", означи Даудън. " Нашият разцвет зависи от това какъв брой съществено те се отнасят към въпроса за тяхната лична сигурност ", добави той.

От Националния център по киберсигурност на Англия, който е клон на английската Служба за киберразузнаване, споделиха, че хакерите може да стартират да уголемяват фокуса си от Украйна към Запада на фона на продължаващата война.

Камерън направи обществено предизвестие за " големия напредък на Китай като софтуерна суперсила ".

" Какво желая да кажа за Китай, е че той е опасност, както се споделя в нашите стратегически документи, от епохално естество ", сподели тя за английския ефирен канал " Скай Нюз ". " Мащабът и темпото на тяхната упоритост и технология е нещо, което всички ние на тази конференция би трябвало да вземем насериозно и също така да помислим по какъв начин да вградим отбрана в бъдещите ни технологии, с цел да се предпазим ", добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР