Националният синдикат на пожарникарите и спасителите организира протест на 19

...
Националният синдикат на пожарникарите и спасителите организира протест на 19
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари стягат протест за по-високи заплати

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите провежда митинг на 19 февруари поради бюджета и готвените промени в Министерство на вътрешните работи.
Униформените не са съгласни с проекта на ръководещите, които касаят перата "персонал " и "капиталови разноски ". От синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи също ще стачкуват.
„ Проблемите са заложени в отношението на страната към бранш „ Сигурност” – в тази ситуация към Министерство на вътрешните работи и неговите чиновници. През есента на 2020 година ръководещите нанесоха една сериозна диспропорционалност в заплащането. В момента чиновниците на бранш „ Сигурност” изостават с 15 % в заплащането по отношение на останалите чиновници в бранша, примерно тези в Министерство на правораздаването. Като насложите и галопиращата инфлация – разликата става над 20 %. Затова и настояваме за нарастване на заплатите с най-малко 20 на сто”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” зам.-председателят на УС на синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи Илия Кузманов.
По думите му чиновниците в Министерство на вътрешните работи са в протестна подготвеност. Обявен е Национален митинг на 20 февруари пред постройката на Народното събрание.
„ Ще има и районни митинги,които стартират от през днешния ден. На 18-ти ще има подобен в Русе, в сряда във варна. Всеки ден наши сътрудници ще показват със запалени светлини и звукови сигнали”, уточни той.
„ След изследване измежду нашите синдикални членове има настроения за образуване на протестни дейности. Една от аргументите е непредвидените средства в проектобюджета за 2022 година на Министерство на вътрешните работи за нарастване на възнагражденията на чиновниците. Не е планувано никакво нарастване на заплатите”, съобщи в студиото на „ Здравей, България” президентът на профсъюз "Огнеборец " Венцислав Станков.
По думите му не са планувани и задоволително средства за ремонт на сградния фонд на Министерство на вътрешните работи и възстановяване на битовите условия на чиновниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР