Националният съвет за тристранно сътрудничество отхвърли всички предложения за промени

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество отхвърли всички предложения за промени
Коментари Харесай

Отново ни попариха за пенсиите и заплатите

Националният съвет за тристранно съдействие отхвърли всички оферти за промени в общественото законодателство, заложени в дневния му ред.

Едно от предложенията пристигна от здравното министерство - промяна в ТЕЛК и увеличение на комисиите.

" Преизчисляване не съм правила по отношение на концепцията общинските лечебни заведения да отпаднат от наложителното основаване на ТЕЛК, само че при всички случаи от сегашния брой - към 70 - най-вероятно ще станат към 100-110, при оставане на задължението за университетските и някогашните регионални лечебни заведения ", изясни Цветолюба Генкова от министерството, съобщи Българска национална телевизия.

" НЕЛК и сега се произнася в тримесечните периоди, които съблюдаваме да бъдат спазени, защото голямата веселба идва главно от ТЕЛК-овете, така че с измененията това ще бъде облекчено, с изключение на от инцидентното систематизиране към ТЕЛК-овете, по този начин и по отношение на смяната, която се вкарва НЕЛК да има опция да анулира и връща с инструкции единствено един път до ТЕЛК. Тоест, ръководителите на ТЕЛК да имат уговорката да съблюдават напътствията, които са дадени от НЕЛК и към този момент по-късно НЕЛК да преглежда случая всъщност, което също доста ще редуцира периода на прекачване на топката от едното институция на другото ", уточни Ани Александрова - шеф на НЕЛК.

Партньорите разискаха отхвърлиха и законопроектите на Българска социалистическа партия за преизчисляване на пенсиите и увеличение на минималната заплата от 1 юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР