Националният съвет за тристранно сътрудничество единодушно одобри пакет от промени

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество единодушно одобри пакет от промени
Коментари Харесай

НСТС единодушно одобри пакет от промени на данъчни закони

Националният съвет за тристранно съдействие единомислещо утвърди пакет от промени на данъчни закони, сподели вицепремиерът и ръководител на НСТС Валери Симеонов.


Пакетът включва Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за приходите на физическите лица, Закона за локалните налози и такси, Закона за счетоводството, Закона за Данък добавена стойност и други.

Всички участници в съвещанието се оповестиха за облекчение на предлагането за финансов одит за дребни предприятия с личен състав до 50 души, съгласно типа на компанията.

Валери Симеонов сподели, че в сряда, когато Министерски съвет ще гледа пакета от данъчни промени, ще предложи облекчение на изискванията за финансов одит, който би натоварил към 6500 компании с почти 13 милиона лв. годишно.

Представители на работодателските организации и на синдикатите имаха и забележки по отношение на предлаганите по-високи екологични такси за старите колите и за отпадане на облекчението за съществуването на катализатор за изгорелите газове на колите.

Представители на синдикатите желаеха да се вкара необлагаем най-малко върху приходите и друга ставка на Данък добавена стойност за храните и артикули от първа нужда, а от работодателските организации остро възразяват против обсъжданата опция оптималният застрахователен приход да се вдигне от 2600 на 3000 лв..
 Тристранните сътрудници разискват пакета от данъчни закони, препоръчани от Горанов Тристранните сътрудници разискват пакета от данъчни закони, препоръчани от Горанов
В Министерския съвет тристранните сътрудници разискват пакета от данъчни закони, препоръчан от финансовия министър Владислав Горанов. Синдикати, работода...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР