Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти (НСЦРЛП)

...
Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти (НСЦРЛП)
Коментари Харесай

Вече и мъже с рак на гърдата ще получават безплатна хормонална терапия

Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули (НСЦРЛП) одобри изменение на Наредба №11 от 17 октомври 2019 година, с което се актуализира Фармако-терапевтичното управление по здравна онкология в частта " Карцином на гърдата при мъже ". Предстои нормативният акт да бъде обнародван в Държавен вестник.

Вземайки поради мнението на Експертния съвет по " Медицинска онкология ", НСЦРЛП утвърди промени, посредством които да се ползват европейските правила на държание при лекуване на болестта при пациенти и от двата пола.

С изменението на Наредбата се приема, че лекуването на карцином на гърдата при мъже е аналогично на лекуването на карцинома на гърдата при дами. Лекарствените артикули, употребявани за ендокринна терапия при дами (антиестрогени, ароматазен инхибитор, LHRH-агонист и други), ще се ползват и при мъже, според признатите стандарти и управления за лекуване на карцинома на гърдата, без значение, че това не е отразено в късата характерност на тези артикули. При ендокринна терапия с ароматазни инхибитори се предлага прибавянето на LHRH-агонист.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР