Националният парк Коруп в Камерун е само един от 10-те

...
Националният парк Коруп в Камерун е само един от 10-те
Коментари Харесай

Домът на Тарзан: Най-старата оцеляла гора в Африка е на 60 милиона години

Националният парк Коруп в Камерун е единствено един от 10-те национални парка в страната, само че съхранява най-древната тропическа гора в Африка. Нейната възраст е 60 милиона години като в южната си част на процедура тя е изцяло девствена.

Смята се, че Коруп има една от най-разнообразните екосистеми на африканския континент. Тук са оживели елементи от влажните тропични гори, които в далечното минало са се простирали около атлантическото крайбрежие от Габон до делтата на река Нигер. Пищната растителност и през днешния ден е като излязла от именития разказ на Едгар Райс Бъроуз. Впрочем точно тук е сниман и един от десетките филми за неговия фамозен воин Тарзан – излезлият през 1984 година „ Грейсток: Легендата за Тарзан, Властелинът на маймуните “.

В Корун растителният и животинският свят са в действителност впечатляващи. На повърхност от 1260 кв.км виреят над 600 типа дървета и шубраци и към 4509 типа тревисти растения. Много от дърветата са с височина към 25 метра, а обособени издънки се извисяват даже до 50 метра.
 Пигмеите в Африка се пробват да запазят първобитния си метод на живот Пигмеите в Африка се пробват да запазят първобитния си метод на живот
Познати като най-ниските хора в света, пигмеите, които населяват горските региони на Централна и Западна Африка още се стремят да запазя...

Гората е дом на повече от 100 типа бозайници, 435 типа птици, 170 типа влечуги и земноводни и 140 типа риби. Само приматите са 14 типа, само че не липсват, несъмнено, и леопарди, биволи и слонове. Много от типовете са на изгубване, защото са застрашени от бракониерство и други човешки действия.

В огромни зони от Коруп посетителите са добре пристигнали и могат да се възползват от разнообразни еднодневни или неколкодневни форми на туризъм, пешеходни преходи, разходки с лодки, наблюдаване на животните в естествения им хабитат и други Най-доброто време за визити е през сухия сезон от декември до февруари.

Туристите, както и учените, които постоянно можете да срещнете тук, се настаняват в няколко лагера в рамките на парка, в които се оферират палатки навън и храна. Един от най-популярните къмпинги е Chimpanzee Camp. Посетителите наложително си носят топло облекло, облекла с дълги ръкави и мехлеми против ухапвания от инсекти.

 

Още от АФРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР