Националният отбор за мъже под 17 години записа два успеха

...
Националният отбор за мъже под 17 години записа два успеха
Коментари Харесай

Националите по волейбол U17 спечелиха и втората си контрола с Гърция преди евроквалификацията

Националният тим за мъже под 17 години записа два триумфа над Гърция преди старта на европейската подготовка в София. Момчетата, водени от Андреа Буратини, се постановиха над противника с 3:1 (21:25,25:13, 25:18, 25:21) в първата контрола. Във втория мач нашите бяха още по-убедителни и победиха с 3:0 (25:21 25:23 25:23). Двубоите се играха в зала „ Левски София “.

Приятелските срещи бяха последни инспекции преди идната домакинска европейска подготовка в същата зала (18-22 януари).

В шампионата вземат участие Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Англия и Финландия. (Резултатите от мачовете с последните две страни не се зачитат за крайното класирането на тимовете от балканския регион). Само първенецът взима директна квота за Европейското състезание през 2023 година в Черна гора. Останалите балкански страни играят на спомагателни квалификации. Според показаните резултати в срещите с балканските тимове, един всред Англия или Финландия също добива право за присъединяване във втори кръг.

Участниците са разграничени в две предварителни групи. Съперници на националите ни в единия поток са Финландия и Румъния.

Дебютният мач на България е на 18 януари от 20:00 ч против отбора на Финландия. На идващия ден отборът ни почива. На 20 януари нашите се изправят против Румъния, още веднъж от 20:00 ч.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР