Националният отбор по волейбол на България за жени под 17

...
Националният отбор по волейбол на България за жени под 17
Коментари Харесай

Волейболните националки под 17 години продължават напред на Европейското в Чехия

Националният тим по волейбол на България за дами под 17 години продължава във втората фаза на Европейското състезание в Чехия. Тимът, воден от Диян Боюклиев, надигра Чехия с 3:0 (25:14, 25:23, 25:19) в последния си мач от група I в Храдец Кралове.

С този триумф нашите приключиха на четвърто място в групата с две победи, три загуби и 7 точки. Първенец стана отборът на Сърбия с пет победи и 13 точки. Съставът на Германия надигра Хърватия с 3:0 и завърши на втора позиция в таблицата с 9 точки. Сърбия и Германия се класираха за финалната четворка на шампионата.

Нидерландия се подреди на трета позиция, България е четвърта. Двата отбора ще играят във втората четворка на Евроволей и ще се борят за систематизиране на местата от пето до осмо.

На последните две места са Хърватия Чехия. Те отпадат от по-нататъшна конкуренция.

Момичетата ни съумяха да се вдигнат от сложната обстановка след загубата от Германия. Те се събраха, активизираха се и демонстрираха, че заслужават да продължат, като реализираха наложителната победа над домакините.

В по-голямата част отборът ни диктуваше развоя. Първият гейм бе извоюван по безапелационен метод. Известни усложнения имаше във втората част, когато Чехия оказа солидна опозиция и бе равносилен противник. В решителните моменти дребните „ лъвици “ бяха непоколебими и постановиха волята си за 2:0.

В третата част националките ни разрешиха да има изненади. Показаха се като по-добри на игрището и затвориха мача в три гейма.

С максимален актив за триумфа бяха Ива Дудова и Мария-Габриела Миличевич с по 15 точки за успеха. За отбора на Чехия Анна Прагерова и Нела Яшецкова приключиха с 8 точки.

На полуфиналите във втората четворка на съставът на България ще играе със заелия трето място в група II - Словения. В другия мач ще играят Нидерлания и Полша. Срещите ще бъдат на 23 юли юли, надлежно от 13:30 и 16:00 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР