Националният отбор по футбол загуби от Холандия на Амстердам Арена,

...
Националният отбор по футбол загуби от Холандия на Амстердам Арена,
Коментари Харесай

Холандия взе сладък реванш за загубата в София, вече сме четвърти в групата

Националният тим по футбол загуби от Холандия на " Амстердам Арена ", в съдбоносен мач от квалификациите за Мондиал 2018.

Двубоят от група " А " приключи при резултат 3:1 за домакините.

Точни в тяхна изгода бяха Прьопер (разписал се на два пъти) и Ариен Робен. За българския състав гола вкара Георги Костадинов, който нацели и гредата в друга разкрила се пред него комфортна обстановка за осъществяване на попадение.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:

 ГЛЕДАЙ ТУК: Холандия - България 3:1, втори гол на Дейви Прьопер!
ГЛЕДАЙ ТУК: Холандия - България 3:1, втори гол на Дейви Прьопер!

Мечката с попадение и греда на сметката си

Първото полувреме мина под диктовката и превъзходството на състава на домакините. Холандия излезе напред в резултата след единствено 7 минути игра. Тогава Дейви Прьопер даде преимущество на " лалетата ", разписвайки се за 1:0.



Натискът на " оранжевите " продължи през всички 45 минути от първата част, като на два пъти те можеха да стигнат до нов гол в мрежата на Илиев. За наслада на българските почитатели обаче Куинси Промес и Ариен Робен по този начин и не съумяха да поразят задачата.

Единствената по-сериозна обстановка в интерес на българския тим бе налична след пробив на Ивелин Попов и изстрел на Георги Костадинов в лявата греда на вратата, защитавана от Силесен.

Малко преди почивката Попето претендира, че е бил фаулиран на границата на наказателното поле, само че гръцкият съдия на дуела не бе на същото мнение.

В 24-ата минута пък Александър Цветков беше сменен от Симеон Славчев, без да има ясна причина за какво това се случва. Така или другояче постройката ни на терена бе отчасти изменена, след което тимът очевидно подвигна оборотите, само че по този начин и не съумя да стигне до изравнително попадение.

 Снимка 310758
Източник:

В 67-ата минута скоростна акция на " лалетата " мина през Блинд, който центрира към опитния Робен, покачил на 2:0.

Само две минути по-късно Ивелин Попов извърши остро свободен удар, Костадинов чукна леко топката и тя влезе във вратата за 1:2.



Последваха няколко акции за отбора ни, който обаче по този начин и не съумя да стигне до заветния изравнителен гол. Вместо това 10 минути преди края Дейви Прьопер вкара за повторно в срещата, оформяйки оказалото се и извънредно 3:1.

 Снимка 310755
Източник:

Така Холандия разполага с 13 точки в актива си, до момента в който България остава на четвъртата позиция с 10 пункта на сметката си.

Еуфорията измежду българските почитатели бе огромна след първата победа от половик век насам над отбора на Швеция с 3:2. Този триумф обаче не бе последван от ново знамение на " Амстердам сцена ".

На 25 март тази година възпитаниците на Петър Хубчев към този момент един път надделяха " лалетата ". Сториха го с 2:0 след попадения на Спас Делев на Националния стадион " Васил Левски ". Тази вечер до сходен процес на събитията по този начин и не се стигна.

 Хубчев: Ако не се класираме за Световното, ще съжаляваме, само че няма да ни е за първи път
Хубчев: Ако не се класираме за Световното, ще съжаляваме, само че няма да ни е за първи път

" Нашето преимущество пред Холандия, е душeвността ни "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР