Националният отбор на Норвегия спечели щафетата на 4 х 7,5

...
Националният отбор на Норвегия спечели щафетата на 4 х 7,5
Коментари Харесай

Норвегия спечели щафетата при мъжете от Световната купа по биатлон в Руполдинг

Националният тим на Норвегия завоюва щафетата на 4 х 7,5 километра за мъже от Световната купа по биатлон в немския зимен център Руполдинг.

Норвежците, които бяха в състав Стурла Лагрейд, Йоханес Дале, Тарей Бьо и Ветле Шастад Кристиансен, използваха единствено осем спомагателни патрона, не направиха нито една наказателна обиколка и записаха четвъртата си победа в четири извършени щафети от началото на този сезон. " Викингите " изминаха 30-километровата отдалеченост за 1 час, 9 минути, 49.6 секунди.

На второ място се подредиха домакините от Германия (Юстус Щрелов, Йоханес Кюн, Бенедикт Дол и Филип Наврат), които останаха на 45 секунди след две наказателни обиколки и седем спомагателни патрона.

Място на почетната стълбичка зае и отборът на Италия (Елиа Дзени, Дидие Бионаз, Лукас Хофер и Томазо Джакомел). " Скуадрата " не завъртя нито една наказателна обиколка и благодарение на 10 спомагателни патрона съумя да се пребори за третата позиция с закъснение от 58.7 секунди от спечелилия Норвегия.

В шестицата приключиха още щафетите на Франция, Австрия и Словения.

Интрига в надпреварата имаше до втората пукотевица на третите постове. До тях Норвегия, Франция и Германия се движеха дружно, само че Тарей Бьо мина без неточност, до момента в който Бенедикт Дол влезе за две наказателни обиколки, а Фабиен Клод направи една за французите и също изостана.

Щафетата на България приключи на предпоследното 22-ро място. Антон Синапов, Благой Тодев, Владимир Илиев и Константин Василев приключиха без наказателни обиколки, само че с 14 спомагателни патрона и в последна сметка изостанаха с 6:10.7 минути от спечелилите.

Българите бяха на последното 23-то място през съвсем цялото време, само че доста положително съревнование на последния четвърти пост направи 20-годишният Василев, който употребява минимум спомагателни патрони от всички в отбора - единствено два, и съумя да задържи преднината, която получи от Владимир Илиев пред щафетата на Република Корея, която остана на последното 23-то място.

След четири от общо пет старта в щафетите през сезона Норвегия води с 360 точки. На второ място с 270 точки е Германия, а на трето място с 236 точки е Франция. Последната щафета е на 8 март в Юта, Съединени американски щати, а 17 февруари е щафетата от международното състезание в Нове Место на Мораве, Чехия, само че тя не дава точки за Световната купа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР