Националният отбор на Хърватия направи сериозна крачка към класиране за

...
Националният отбор на Хърватия направи сериозна крачка към класиране за
Коментари Харесай

Хърватия се доближи до Мондиала след убедителен успех над Гърция


Националният тим на Хърватия направи сериозна крачка към класиране за Световното състезание по футбол в Русия следващата година. В първия мач от баражите, игран пред близо 30 000 фенове на стадион Максимир в Загреб, „ шахматистите “ се постановиха с безапелационното 4:1 в балканското дерби с Гърция.

Домакините откриха резултата още в 13-ата минута, при която халфът на Реал Мадрид Лука Модрич се разписа от дузпа. Само пет по-късно хърватите удвоиха задатъка си след попадение на Никола Калинич. Нападателят на Милан осъществя от близка отдалеченост след подаване по земя на Иван Стринич. В 30-ата минута гостите понижиха посредством Сократис Папастатопулос, който с глава вкара за 2:1. Три минути по-късно обаче Хърватия още веднъж си върна преднината от два гола – този път след попадение Иван Перишиш. Крайното 4:1 в интерес на домакините оформи Андрей Крамарич в 49-ата минута, възползвайки се от груба неточност в противниковата отбрана. Реваншът е на 12 ноември като гърците ще одобряват своя противник на клубния стадион на Олимпиакос – „ Караискакис “.

В другия мач от довечера Швейцария реализира скъпа победа с 1:0 при гостуването си на Северна Ирландия. Единственото попадение в срещата падна в 58-ата минута и бе дело на бранителя Рикардо Родригес, който се разписа от дузпа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР