Националният отбор на България за мъже под 22 години победи

...
Националният отбор на България за мъже под 22 години победи
Коментари Харесай

Найден Найденов: Взехме това, което заслужаваме

Националният тим на България за мъже под 22 години победи Унгария с 3:0 в мач за авторитет на европейската подготовка в София.

Тимът ни загуби шансове за Европейското състезание, само че съгласно селекционера и състезателите най-важното е позитивния свършек.

„ Всяка победа е значима, няма значение каква е обстановката. Ние към момента таим някаква минимална вяра за класиране, всичко ще стане ясно в утрешния ден. Важното е, че след тази тежка загуба през вчерашния ден успяхме да се вдигнем и да излезем да играем за нас и за публиката. Взехме си това, което заслужаваме. Поздравявам момчетата, че се стегнаха, съумяха да се показват на равнище и излязоха на терена да си създадат наслаждение от играта. Психически през днешния ден бяха по-спокойни, против Франция напрежението беше доста огромно. Победата си е победа. Хубавото е, че завършихме положително този шампионат. Пожелах им на тези, които са по-големи да имат късмет да попаднат при мъжете, а на тези, които са по-малки - триумфи в идващите тествания “, показа той.

Диагоналът Венислав Антов е щастлив от безапелационната победа над Унгария, само че в него още таи отчаяние след провалянето от Франция

„ След вчерашното отчаяние против Франция бе доста значимо да победим. Направихме го по безапелационен метод и това е радващо. Не успяхме да се класираме за Европейско, за жалост. Най-добрият втори също се класира, съществува най-малък късмет и чакаме развоя. Въпреки че не успяхме да осъществим задачата, за мен тази подготовка беше доста потребна, тъй като бях с по-големите и това бе значим игрови опит “, съобщи той.

Посрещачът Денис Карягин благодари на публиката за поддръжката и приказва за разликата сред юношеският и мъжкия волейбол.

„ Първо желая да се извиня на всички, че не успяхме да се представим добре против един тим, който не ни превъзхождаше толкоз доста. Направихме си изводите и си казахме, че през днешния ден би трябвало да излезем за публиката в залата и волейболните почитатели. За тези, които са пристигнали да ни поддържат, за което им благодарим. Надявам се, че през днешния ден не сме ги разочаровали. Срещу Франция загубихме главно на три детайла - сервис, едва посрещане и на обсада. Те ни надиграха. Сами сме си отговорни, тъй като не успяхме да покажем нашата игра. В мъжкия народен тим са извикани най-хубавите играчи. Радвам се, че съм там и ще продължа да се трудя и да давам всичко от себе си. Преходът сред двата отбора е сложен, тъй като юношеският волейбол е друг от мъжкия, само че се оправям. Надявам се повече млади състезатели да създадат този преход “, сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР