Националният отбор на България се класира за осминафиналите на Европейското

...
Националният отбор на България се класира за осминафиналите на Европейското
Коментари Харесай

Баракова и Пашкулева: На осминафинала ни трябва много концентрация и чисти глави

Националният тим на България се класира за осминафиналите на Европейското състезание за дами. В неделя нашите излизат против Словакия от 22 ч. Българките напуснаха хотела си в Торино и с трен потеглиха към Флоренция. Там ще се изиграят всички осминафинали и четвъртфинали, на които Италия е хазаин.

Минути след качването във влака две от най-важните състезателки в тима ни Петя Баракова и Мила Пашкулева дадоха взаимно изявление пред формалния уебсайт на БФ Волейбол.

- Качихме се на влака за Флоренция. Това беше огромната цел на тима ни.
Баракова:  Да, трябваше да излезем от групата. Справихме се със задачата макар компликациите в мачовете. Целта беше реализирана мъчно. Но ето – качихме се на влака за Флоренция.

Пашкулева:  Всички сме доста радостни, че сме тук.

- Какво беше най-трудното на Европейското състезание до момента?
Баракова:  Всичко е мъчно. Всеки желае да е по-напред, да има по-добри резултати. Мачовете бяха постоянно. А високата температура в залата правеше играта още по-тежка. Но в този момент към този момент помним сладките победи и се любуваме на пътуването с влака.

Пашкулева:  Най-хубавото е, че излязохме от групата. Мачовете бяха сложни, само че се справихме.

- Четири победи от пет мача. Това ли беше максимумът, който можехме да реализираме в групата?

Баракова:  Реално е това. Всички видяха какъв брой сложен беше мачът против Италия. Ние сме млад тим, който занапред се обиграва. В бъдеще ще разгърнем още нашия капацитет. Отличен резултат е, че сме втори в групата.

- Извън мача с Италия кой беше най-трудният?
Баракова:  Срещу Румъния. Мачът беше тежък и дълъг. На моменти играхме волейбол на доста високо равнище, на моменти излизахме от темп. Тази победа пък беше най-сладката.

- На 31 май изиграхме първия си мач в Лигата на нациите против Хърватия в Нагоя. Колко се разви тимът от този ден до през днешния ден?

Пашкулева:  Тогава сигурно бяхме по-напрегнати. Нормално е – беше първи мач. Мисля, че всеки минал дуел ставаме по-добри и напрежението понижава. Надявам се в течение на дуелите още повече да го свалим от себе си и да играем освободено.

- Мила, вие сте най-младата в тима. Слушате ли по-възрастните?

Баракова:  Слуша, слуша!

Пашкулева:  Опитвам се. Те доста ми оказват помощ с опита им. За мен значи доста, че играя с тях. Няма ден, в който да не са ми помагали.

- Петя, като една от най-опитните карате й ли се доста?
Баракова:  Не доста. Само на моменти. Слуша доста. Важното е да извършва тактиката. Момичетата се раздават изцяло. Мога да поздравя целия тим за борбения дух и положителната игра, която показахме.

- В неделя играем осминафинал против Словакия. Какво очаквате?
Пашкулева:  Победа! Няма по какъв начин да е другояче! Важното е да играем добре. Всичко се реализира с готовност и хъс. Много обединен тим сме и това ще ни помогне.

- Петя, вие сте играла доста сходни мачове. Как се взима успеха в тях?
Баракова:  С доста централизация, чисти глави. Трябва да излезем и да покажем нашата игра.  

- Никой не може да ни забрани да мечтаем. Колко огромни са вашите фантазии?

Баракова:  Бих споделила много огромни. Нека не ги споделям в този момент. Когато свърши европейското състезание, ще приказваме отново.

- Сезонът за националния тим ще приключи с олимпийска подготовка. Можем ли да стигнем до Париж?

Баракова:  Много мъчно. Реалистка съм. Малко тима се класират в тази подготовка. Няма да има последваща, а ще се гледа ранглистата. За европейските отбори е доста мъчно. Не е невероятно. Ще дадем всичко от себе си да успеем.
Пашкулева:  Групата е в действителност доста мъчно. Ще създадем всичко допустимо да се класираме.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР