Националният ни отбор по волейбол до 21 години написа поредна

...
Националният ни отбор по волейбол до 21 години написа поредна
Коментари Харесай

Младите лъвове сразиха отново Полша, докосват медал от световното

Националният ни тим по волейбол до 21 години написа поредна златна страница в историята на обичания доста у нас спорт.

Тимът ни победи Полша с 3:0 (25:17, 35:33, 25:18) и се класира за полуфиналите на международното състезание по волейбол за мъже до 21 години в Бахрейн. 

Българите изиграха страховит дуел, реализираха втори следващ триумф във втората групова фаза и не могат да изместени от първите две места. Освен това националите си отмъстиха на Полша. Тези два отбора преди две години играха край на Мондиала под 19 години, а България загуби с 0:3. Сега националите съкрушиха Полша и в първата, и във втората групова фаза на шампионата.

Мачът стартира точка за точка до 11:10, когато българите завоюваха четири следващи разигравания. Поляците понижиха пасива си до 17:20, само че националите затвориха гейма с 25:18.

Втората част извънредно трагична и предложи волейбол на доста високо равнище. Играта беше оспорвана и се стигна до 21:21, 23:23. България пропусна първия геймбол, по-късно Полша не съумя да се възползва на два пъти. След куп обрати българите съумяха да завоюват с 35:33 и да поведат с два гейма.

Третата част също беше оспорвана до 16:15, след което националните направиха три сполучливи офанзива и след 25:18 стигнаха до крайния триумф.

Утре България ще играем финален мач с Иран, който ще бъде подготовка за полуфиналите, а Полша ще се бори за местата отвън финалната четворка.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР