Националният изпълнителен комитет на ПП "Национален фронт за спасение на

...
Националният изпълнителен комитет на ПП "Национален фронт за спасение на
Коментари Харесай

НФСБ: Желяз Андреев е невинен, обвиненията са скалъпени

Националният изпълнителен комитет на Политическа партия "Национален фронт за избавление на България " /НФСБ/ изрично упорства българските управляващи, в това число правосъдната, да защитят българския жител Желяз Андреев и да не се поддават на външен напън, без значение от кое място идва той. Това се показва в декларация на партията, оповестиха от пресцентъра.

От партията напомнят, че Андреев е бил арестуван от Министерство на вътрешните работи в родния му град Добрич поради искане от страна на Съединени американски щати за изгонването му. Към него има повдигнато обвиняване от прокуратурата във Флорида за присъединяване в скрит план за нарушение на ембаргото на Сирия и за машинация към Съединени американски щати. От май 2013 година до април 2016 година Андреев е чиновник в отдел "Продажби " в българския офис на американската компания AW Tronics. Той е назначен на изпитателен период и негово директно служебно обвързване е да предлага авиационни елементи на самолетни компании и сервизни центрове за самолети и хеликоптери от разнообразни страни, измежду които и на сирийската самолетна компания Syrian Air, без да подозира, че сходни покупко-продажби могат да се окажат нарушаване на ембаргото, наложено от Съединени американски щати на Сирия. Сирийските авиолинии са включени в листата от клиенти на AW Tronics, на които Андреев е задължен да показа услугите на компанията. Изборът на кои клиенти да се показват услугите не е по избор на продавачите и надлежно Андреев не е имал свободата да взема решение на кого да показа услугите на сдружението и на кого - не, изясняват от НФСБ.

Андреев е назначен на трудов контракт по българското трудово законодателство с компания, записана в България с централен офис в Съединени американски щати. Той в никакъв случай не е уведомяван, че работи по непознато законодателство и затова не е работил със съзнанието, че нарушава закон, камо ли закон на непозната страна. Още повече, компанията не е предоставила инструктаж на чиновниците си кои клиенти са евентуално рискови нито по българското, нито по американското законодателство, показват от НФСБ. От партията означават, че България и Съединени американски щати са подписали контракт за екстрадиция, утвърден от българските управляващи през 2008 година Според закона обаче "екстрадиция се позволява единствено когато действието съставлява закононарушение по българския закон и по закона на молещата страна ". Към момента на осъществените продажби /септември 2013 година - февруари 2014 г./ нито България, нито Европейски Съюз са наложили такова ембарго към Сирия. Тоест действието, за което прокуратурата във Флорида упреква Желяз Андреев, не е закононарушение нито по българското, нито по европейското законодателство и изгонването му е неприемливо, считат от НФСБ.

"Няма доказателства, че Андреев е нарушил ембарго върху Сирия, най-малкото, тъй като такова ембарго България и даже Европа не е налагала. Няма доказателства, че Андреев е фалшифицирал документи. Няма доказателства, че Андреев е заговорничел против България или даже против Съединени американски щати. Няма доказателства, че Андреев е нарушил който и да било български закон ", показват от НФСБ.

"ПП "Национален фронт за избавление на България " припомня на българската прокуратура и Министерството на вътрешните работи, че по Конституция те са задължени да пазят българските закони и жители, а не да се превиват под напън на непозната страна. Желяз Андреев би трябвало да бъде освободен неотложно от ареста, където към този момент трети ден лежи почтен. Българският съд би трябвало да отсъди независимо дали е редно един български жител да бъде екстрадиран в непозната страна по безпочвени, скалъпени и нелепи обвинявания и без да е нарушил нито един български закон. Ние имаме вяра, че не е! ", показват още от партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР