Националният институт за върхови постижения в здравеопазването и грижите (NICE)

...
Националният институт за върхови постижения в здравеопазването и грижите (NICE)
Коментари Харесай

И Великобритания осигурява нова симптоматична терапия при булозна епидермолиза

Националният институт за върхови достижения в опазването на здравето и грижите (NICE) във Англия предложи Filsuvez гел, основан въз основата на дестилат от брезова кора, да бъде обезпечен на  пациентите с булозна епидермолиза, които са 670 в страната, написа pharmatimes.com.

Това рядко генетично обусловено заболяване, което има няколко разновидности, визира към 500 000 души по света, а лекуването му към този момент е симптоматично и доста скъпо. В доста случаи диагнозата се слага в детска възраст. Работи се интензивно и над основаването на генна терапия, само че към този миг действителен резултат в тази тенденция няма.

Освен кожните увреждания – изтъняване на кожата и формиране на мехури, положението може да аргументи съществени затруднения, в това число развиване на нападателен рак на кожата, проблеми със зъбите, резултати върху храносмилателната система. Все повече кожни лекари се сплотяват към мнението, че става въпрос не за кожно, а за редовно заболяване.   

Окончателният план на управлението на NICE е първата стъпка, която подсигурява на засегнатите от заболяването във Англия, че ще имат терапия, която води до по-бързо зарастване на раните и понижаване на размера на засегнатата кожа.

През юни 2022 г.  за пациенти на възраст над 6 месеца с булозна епедирмолиза. То бе въведено в Германия и в някои други страни на общността, а в този момент става налично и във Англия. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР