Националния младежки клуб към Демократи за силна България взе решението

...
Националния младежки клуб към Демократи за силна България взе решението
Коментари Харесай

Младежката организация на ДСБ се саморазпусна, обвини ген. Атанасов в диктатура

Националния юношески клуб към Демократи за мощна България взе решението да приключи битие. В дълъг пост в страницата си във Facebook МДСБ изясняват за какво подхващат този показателен акт. Причината е водачът на партията – ген. Атанас Атанасов, който напълно скоро беше избран отново. Той не желае да беседва с никого под 30, декларират от разпуснатия клуб. Разривът сред генерала и младежите настъпил поради тяхната битка да не се позволяват роднински назначения в управлението на партията. Членовете на клуба признават, че не виждат либералност от страна на ген. Атанасов в ръководството на групировката.

„ Когато през 2004 година Иван Костов сътвори ДСБ, той сподели за Съюз на демократичните сили, че „ духът напусна тялото “. Днес, 18 години по-късно и съвсем десетилетие откогато ДСБ и Костов не са синоними, ние считаме, че духът още веднъж напусна тялото. Този път това на ДСБ. Последното ни терзание е, че ДСБ ще последва Съюз на демократичните сили малко по малко и ще се трансформира в една присъдружна организация към друга партия “, декларират от разпуснатия Национален юношески клуб.

Младежите особено обръщат внимание на държанието на Стоян Михалев – артист и народен представител от Варна. В отбрана на ръководителя ген. Атанасов той обиждал младите си съпартийци, наричайки ги „ сикаджии “, „ блюдолизци на ГЕРБ “ и ги обвинил, че ще провалят почналата смяна в България.

Младежите на ДСБ са недоволни и от това, че партията губи своята еднаквост за сметка на съдружния си сътрудник „ Да, България “. „ Настойчиво обяснявахме, че ние сме ДСБ, че ръководител на партията не е Христо Иванов, а Атанас Атанасов, и че “Да, България ” са наши другари и съидейници, с които сме дружно в „ Демократична България ”, само че въпреки всичко не са ДСБ “, описват в обявата си от Националния юношески клуб към ДСБ.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР