Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще ни уведомява със СМС за

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще ни уведомява със СМС за
Коментари Харесай

Здравната каса ще изпраща СМС-и на пациентите за извършените им услуги

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще ни уведомява със СМС за разноските, които сме създали за лекуването, разгласи подуправителят доктор Йорданка Пенкова.
„ Това е в далечна вероятност. Целта е пациентът да бъде известен за всеки разход, който се прави по неговото ЕГН. Виждате, че с механизмите на контрола не може да реализираме оправдано разходване на обществения финансов запас, който е общ “, съобщи доктор Пенкова по време на петата годишна конференция „ Иновации и положителни практики в здравния бранш “.
В отговор на въпрос дали се планува въвеждане на ново ценообразуване на медикаментите, Пенкова сподели, че не се планува такова и изясни, че ще се изписват най-евтините медикаменти единствено на пациенти, които са с протокол и чието лекуване в този момент стартира и при изискване, че има съществуване от няколко медикаментa с идентични показания и противопоказания. Подуправителят на касата посочи, че цената на медикаментите не се дефинира от касата и какъв медикамент ще бъде изписан на пациента зависи само от преценката на доктора.
„ Разликата в цената на медикаментите не е в пъти, а тя е в няколко %. Това никога няма да докара до евакуиране на медикаменти от пазара, което от своя страна да ограничи достъпа на пациентите до тях “, беше безапелационна доктор Пенкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР