Националната финансова прокуратура на Франция поиска 5 години затвор за

...
Националната финансова прокуратура на Франция поиска 5 години затвор за
Коментари Харесай

Бивш френски премиер може да влезе в затвора за 5 години

Националната финансова прокуратура на Франция изиска 5 години затвор за някогашния френски министър председател Франсоа Фийон, от които две години дейно, заради присъединяване му в аферата за основаване на " фиктивни работни места ", съобщи БГНЕС.
За неговата брачна половинка Пенелопе прокуратурата изиска 3 години условна присъда. Двама ще би трябвало да платят и санкция от 375 000 евро, в случай че бъдат открити за отговорни. Фийон бе претендент на десницата за президент преди три години.
Процесът против двойката Фийон стартира в края на февруари.
По време на президентската му акция през 2017 година избухна скандал към Фийон и обкръжението му. Той стартира с обява от изданието Canard Enchaine, в която пишеше, че брачната половинка на някогашния министър председател е получавала заплата в продължение на осем години като негов мним парламентарен асистент. Изданието заяви още, че Пенелопе Фийон от известно време получава пари за работа в списанието Revue des Deux Mondes, само че сложи под въпрос обстоятелството дали и тази работа не е фиктивна. Бившият основен редактор на списанието Мишел Креп съобщи, че не знае на Пенелопе Фийон да е било предоставено да извърши стратегически разбор като част от работата в списанието.
През юни 2018 година бе обявено, че Фийон и брачната половинка му са упрекнати в заграбване на обществени средства и съучастничество в злоупотребата с обществена благосъстоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР