Националната ДНК база данни е от около 2001 година. Но

...
Националната ДНК база данни е от около 2001 година. Но
Коментари Харесай

Криминалист посочи кой е убиецът на красивата Виктория и как би се държал след зверството

Националната ДНК база данни е от към 2001 година. Но там има доста малко профили - едвам няколко хиляди. Не постоянно обаче се снема ДНК. Това се прави единствено при тежки закононарушения. Т.е. причинителят на убийството може да е престъпно проявен, само че в никакъв случай да не му е снемано ДНК. Това съобщи в " Здравей, България " по Нова телевизия криминалистът Иван Савов, написа " Флагман ".

" Проблемът е подобен, че може да се вземе ДНК от жител, само че с доброволното му единодушие. Доста звук се подвигна към това ликвидиране, а това размива събитието. Това пречи на активността на чиновниците и на издирването на килъра. Има един медиен балон ", сподели криминалистът.

В студиото бе и психиатърът доктор Веселин Герев: " Много хора взеха решение да си вършат пиар на гърба на този случай. Не може да се раздават присъди посредством обществените мрежи. Можем единствено да приказваме с хипотези какво е станало, тъй като нямаме съвсем никакви обстоятелства, като се изключи че една млада жена е убита по нечовечен метод. Това е закононарушение с доста гняв, доста е брутално към дамата. Възможно е и да е осъществено от човек, който я познава ", счита Герев.

" Към сегашния миг всички версии са възможни. Принципно тактиката за работа в такава обстановка е тъкмо това. Допускат се всички благоприятни условия - политическо въздействие, поръчково деяние, полово или персонално. Една по една в следствие версиите се почистват. Моето персонално чувство е, че този случай е закононарушение, обвързвано с човек с психологични отклонения. На първо място това е красива млада дама, която притегля погледите. Всичко става на място, което е много отдалечено. На такива места се крият доста хора с отклонения. Напълно е допустимо подобен човек да е направил въпросното действие ", съобщи криминалистът. 

" Това действие не е професионално и поръчково, тъй като тогава нямаше да има следи. Няма да оставя ДНК, да демонстрира такава непотребна неучтивост и свирепост - той просто ще завърши. Интересно е за какво телефонът на жертвата е взет. Той явно не е включван, щом до момента не е открит. Това си е чисто престъпно действие, което е обвързвано с психологичните стремежи на един душевен неурнавесен човек. Просто експерт няма да направи сходно нещо ", безапелационен бе Иван Савов. 

" Такива хора по-късно се държат друго след сходно действие. Има доста положителни профайлъри в Министерство на вътрешните работи, които към този момент се занимават с профила на причинителя. Единият вид такива хора вземат решение да се похвалят, тъй като това им дават в допълнение задоволство, вторият вид отиват да гледат какво става, а третият вид се покриват, но доста крепко се покриват. Това може да е бил естествен жител, които внезапно да е отключил някакво заболяване. Може да води даже двойнствен живот ", сподели още криминалистът.

" Използването на това закононарушение за политически и рекламни цели е срамно. Фокусът се измести от убийството на една млада жена в посока митинги и политически интриги. Това нещо е неуместно. Не може да се раздават присъди с лека ръка. Снощи на митинга в София бе декларирано, че медии в България няма и публицистите би трябвало да изоставен работните си места. Това е неуместно и неприемливо ", възмути се още веднъж доктор Герев.

" Телефонът елементарно може да бъде проследен. Може да се види накъде е тръгнал килърът, в случай че не го е изключил мигновено ", приключи криминалистът

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР