Националната агенция за приходите започва масови проверки по Черноморието. Приходната

...
Националната агенция за приходите започва масови проверки по Черноморието. Приходната
Коментари Харесай

НАП започва масови проверки по Черноморието

Националната организация за приходите стартира всеобщи инспекции по Черноморието. Приходната организация възнамерява над 10 хиляди инспекции до края на сезона, като включително влизат заведения за хранене, магазини, атракциони, паркинги и други.

Под интензивно наблюдаване към този момент са сложени стотици обекти по крайбрежието, като ще се прави всекидневен мониторинг на тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета.

В рамките на акцията при осъществяването на контролни покупки ще се ползва способът „ скришен клиент “. Данъчните инспектори ще вършат и очевидни наблюдения, при които за избран интервал от време ще се наблюдават продажбите и резултатите ще се съпоставят с предишни интервали.

От Национална агенция за приходите още веднъж ще употребяват отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на приходната организация за определяне на рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните.

По време на акцията ще се следи и дали сезонните служащи имат контракти, регистрирани в Национална агенция за приходите, както и дали работодателите им ги обезпечават на действителното им заплащане.

Основната цел на приходната организация е отчитането на действителни обороти, като финансовият министър Асен Василев чака доста повече събрани доходи от Национална агенция за приходите по отношение на предходната година.

Старта на акцията на Национална агенция за приходите идва и няколко дни след открити нарушавания при издаването на касови бележки в нощни заведения по Северното Черноморие. От заведенията описаха това като „ агитация “.
Национална агенция за приходите откри всеобщи нарушавания в издаването на касови бележки в нощни заведения по морето
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР