Националната агенция за приходите въвежда услуга за видео жестов превод

...
Националната агенция за приходите въвежда услуга за видео жестов превод
Коментари Харесай

НАП въведе услуга за видео жестов превод

Националната организация за приходите вкарва услуга за видео жестов превод за хора с повреден слух.

Услугата ще се дава посредством онлайн платформа, като задачата й е да даде опция на хората с повреден слух да подобрят връзката си със чиновниците в салоните за обслужване на клиенти, които са обозначени със съответния стикер.

При визитата си на гишето те ще имат достъп до жестов превод, като видео- и гласовата връзка с прът центъра за превод ще се реализира посредством таблети. По този метод чиновниците на Национална агенция за приходите могат да чуват превода, а клиентът с повреден слух да вижда преводача на екран.

Комуникацията ще се реализира в действително време благодарение на квалифицирани жестови преводачи.

Очаква се нововъведението доста да усъвършенства обслужването на хората, за които жестовият език е съществена форма на връзка.

" Независимо, че основният ни фокус остават електронните връзки и е-услугите, продължаваме да усъвършенстваме взаимоотношението " лице в лице " в офисите на Национална агенция за приходите ", съобщи шефът на дирекция " Обслужване " в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева.

Тя посочи, че за чиновниците на Агенцията е значимо да бъде обезпечен еднакъв достъп и качествена услуга за хората с повреден слух.

Видео за новата услуга, може да бъде забелязано в канала на Национална агенция за приходите в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=qQ9qFfa71h0
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР