Сашко умишлено е свалил часовника си, чрез който е можел

...
Сашко умишлено е свалил часовника си, чрез който е можел
Коментари Харесай

Сашко отново навлезе в гората, но го намериха за час

Сашко съзнателно е свалил часовника си, посредством който е можел да бъде открит, както и връхната си дреха. Това сподели пред в БТВ Красимир Димитров от Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

„ При приемането на сигнала на телефон 112 в 17:45 часа нашият действен дежурен активизира три екипа, които дойдоха на мястото за минути. Беше основана организация от Осмо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - под управлението на офицер Николов “, изясни Красимир Димитров.

Станало ясно, че чиновник на столичното общинско дружество „ Гори и земи “ е видял Сашко в региона на Лозенския манастир. Мъжът е подал сигнал на телефон 112 и е тръгнал по следите му. Така се е стигнало до бързото разкриване на момчето.

Припомняме, че Сашко от Перник се изгуби през 2022 година за девет дни в гората и беше търсен от десетки служители на реда и доброволци.

„ Тук е значимо да се каже, че в този момент беше основана съвършена организация, като беше известена незабавно и Планинската избавителна работа “, сподели още Красимир Димитров. Той добави, че добре познава бащата на момчето, тъй като е взел участие в издирването на детето през 2022 година

„ Качихме бащата на Сашко – Александър Цветанов, в наш автомобил и дружно с още двама сътрудници тръгнахме към място, където детето се е изгубило. Той ни сподели, че дружно са се разхождали, само че когато са стигнали до колата си, Сашко тръгнал по права линия към гората. Всичко е станало за секунди “, описа още Красимир Димитров.

Детето е отрито на към 2 километра от мястото, където е бил паркиран автомобила на Александър Цветанов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР