Поредица от различни събития с официален и празничен характер ще

...
Поредица от различни събития с официален и празничен характер ще
Коментари Харесай

В София се проведе кръгла маса за 75 години от дипломатическите отношения между Китай и България

Поредица от разнообразни събития с формален и празничен темперамент ще отбележат 75-годишния празник от определяне на дипломатическите връзки сред България и Китай .

На 14 май в Посолството на Китай в България се организира кръгла маса на тематика „ Ретроспекция и вероятност - 75-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Китай и България “ , на която бяха разисквани другарските връзки и задълбочаването на практическото съдействие сред двете страни в разнообразни области. На събитието участваха голям брой дипломати, общественици и посетители.

На присъстващите бяха припомнени значими моменти от съдействието на двете страни през годините.
 Посолство на Китай в България
От посолството подчертаха, че китайско-българските връзки се развиват доста безпрепятствено и здравословно и политическото доверие сред двете страни непрестанно се укрепва. Сътрудничеството в разнообразни области сред Китай и България е ползотворно и приятелско.

 DarikNews

„ Наша отговорност е да укрепим политическата и социална основа на другарството сред двата народа за идните генерации “, това сподели в речта си краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Китай в България Уан Мин.Тя напомни, че по време на държавното посещаване в Китай през 2019 година президентът Румен Радев, дружно с ръководителя Си Дзинпин, се оповестиха за установяването на стратегическо партньорство сред Китай и България, което отвори нова страница в развиването на двустранните връзки. Уан Мин съобщи, че Китайското държавно управление и народ са подготвени да работят с другари от всички страни, в това число и от България, за взаимното запазване на задачите и правилата, заложени в Устава на Организация на обединените нации с резолюция №2758 и общото придържане към правилото „ Един Китай “.

В речта си Уан Мин съобщи още, че традиционното другарство сред Китай и България е резултат от старателните старания на дейци от всички сфери на живота и се е трансформирало в скъпо благосъстояние, споделяно от двата народа.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР