Националната агенция за приходите (НАП) е започнала ревизия и е

...
Националната агенция за приходите (НАП) е започнала ревизия и е
Коментари Харесай

НАП запорира кеша на фирмата за дезинфекция на границата с Турция

Националната организация за приходите (НАП) е почнала проверка и е наложила запор на парите, налични по каса, на компанията, която стопанисва пунктовете за стерилизация на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Малко Търново ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

Това разгласи на брифинг на българо-турската граница представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров, представен от БНР.

В началото на юни неочаквана инспекция на компанията " Пи. Еф. Си. " от страна на новия данъчен началник Румен Спецов откри, че половината от касовите апарати на пунктовете " Капитан Андреево ", " Лесово " и " Малко Търново " не са свързани към сървърите на приходната организация и не регистрират приходите от събраните такси. Открита бе голяма кешова наличност, както и остарели касови апарати.

" В хода на проверката са подхванати предварителни обезпечителни ограничения - запориране на всички кешови парични потоци на компанията на граничните пунктове. Целият кешов оборот се изземва към този момент четвърти ден ", изясни представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

Издадени са 10 акта за административни нарушавания. Въпреки че данъчните са очаквали да бъде показана забележителна сума в брой, това не се е случило. Бъчваров разяснява, че срокът на проверката е 4 месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР